kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 12.01.2022 17:15:14

FRANCOZ V OLIMPIJI! Zmaji dobili okrepitev v napadu!

Olimpija je oznanila prihod novega igralca.

SŽ Olimpija je sporočila, da se bo novim soigralcem na četrtkovem treningu pridružil francoski napadalec Bastien Maia. Ta je nazadnje igral na Finskem za Iisalmen Peli-Karhut, ki igra v tamkajšnjem drugem kakovostnem rangu.

"Glede na to, da je igralcev na trgu zelo malo, nam je bilo pri izboru pomembno, da so igralci 'lačni' uspeha, da so pripravljeni delati, da igrajo pravilno, in Bastien Maia to zagotovo ima. Dejstvo je, da gre za igralca, ki dela stvari prav, in nam bo zelo pomagal, še posebej, če bo našel pravo kemijo s katerim od igralcev," je dejal trener Mitja Šivic.



Ta je dodal, da se Francoz dobro znajde v igri z igralcem več, prav tako v igri z igralcem manj. "Dejstvo je tudi, da je zelo dobro odigral svojo vlogo v francoski reprezentanci na turnirju v Sloveniji. Zelo pomembno je, da prihaja k nam s pravim odnosom, in prepričan sem, da se bo hitro vključil v našo kulturo," je še dejal Šivic.

Maia pa je dodal, da se veseli priložnosti. "Želel sem si korak višje in to prihod v Ljubljano zagotovo je. Liga ICE je zelo tekmovalna, Olimpija pa je bila v prvem delu odlična in je dosegla res dobre rezultate. V pretekli sezoni sem igral skupaj z Joono Ervingom, Guillaume Leclerc je moj dober prijatelj, zato verjamem, da se bom hitro vključil v ekipo in se veselim prvih tekem," je dejal francoski reprezentant.

Članki iz rubrike