Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

tu
tu
0 12.01.2022 06:48:07

ŠOK! Đoković PRIZNAL velikansko napako! To sporočilo RAZKRIVA VSE! KRŠIL JE stroga pravila ...

Profimedia
Novak Đoković je priznal, da se je intervjuja udeležil po prejetju pozitivnega rezultata PCR-testa.

Novo jutro  nov preobrat v sagi 'Đoković proti Avstraliji'! Ekipa srbskega teniškega zvezdnika je podala nove dokaze, ki bi lahko še dodatno zamaknili končno odločitev o tem, ali bo Đoković prihodnji teden lahko začel z lovom na zgodovinsko 21. lovoriko na turnirjih za grand slam. Medtem se je številka ena svetovnega tenisa oglasil na svojih družbenih omrežjih in v daljšem sporočilu skušal pojasniti tok dogodkov, ki so pripeljali do absolutnega kaosa v Melbournu.


V zapisu, ki ga je Novak po našem času objavil v noči na sredo, je priznal, da je sredi decembra kršil stroga pravila izolacije, medtem ko je bil pozitiven na koronavirus. Srb se je 17. decembra udeležil dogodka v Beogradu, na katerem je otrokom brez maske podelil priznanja, pred odhodom na dogodek naj bi se testiral s hitrim antigenskim testom, ki je bil negativen, medtem pa je čakal na rezultate PCR-testa, ki ga je opravil dan pred tem.
"Bil sem asimptomatičen in počutil sem se dobro, obvestilo o pozitivnem rezultatu PCR-testa sem prejel po tem dogodku," je v objavi povedal Đoković. Vse lepo in prav, če ne bi prvi tenisač sveta naslednji dan opravil še intervjuja in fotografiranja za sloviti francoski L'Equipe.


"Naslednji dan sem v svojem tenis centru v Beogradu izpolnil dolgo obljubljeno obvezo za L'Equipe. Vse ostale aktivnosti sem odpovedal. Čutil sem se dolžnega, da intervju opravim, ker nisem želel razočarati novinarja. Poskrbel sem za socialno distanco, ves čas sem nosil masko, izjema je bilo le fotografiranje," je razkril Đoković in v nadaljevanju priznal, da je šlo za napako. "Po opravljenem intervjuju sem se sicer zaprl v izolacijo, a se zdaj zavedam, da je šlo za slabo presojo in da bi moral obveznost prestaviti."
V nadaljevanju zapisa je Srb pojasnil še zmedo na dokumentaciji, s katero je želel vstopiti v Avstralijo. Tudi tam naj bi šlo za človeško napako; njegova ekipa je v obrazcu obkljukala okvir, da Đoković 14 dni pred prihodom v Avstralijo ni potoval, čeprav je hitro postalo jasno, da to ne drži. "To je bila človeška napaka in nikakor ni šlo za namerno dejanje. Moj agent se za napačno označbo opravičuje," je zapisal Đoković.

Avstalski minister Alex Hawke je že sporočil, da bo dodatna dokumentacija z novimi dokazi končno odločitev še zamaknila.

Članki iz rubrike