bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

bk
bk
0 09.03.2021 22:47:37

Zadnji večni derbi rednega dela lige AHL na krilih DVEH ŽANOV Jeseničanom

alesfevzer.com
Nocoj sta večna rivala z Jesenic in iz Ljubljane odigrala četrti, zadnji obračun v rednem delu lige AHL. Pred slabim tednom so v Tivoliju tretjega dobili hokejisti Slovenskih železnic Olimpije, danes v Podmežakli pa so do zmage po kazenskih strelih prišli igralci Sija Acronija Jesenic.

V prvih marčevskih dneh so na tivolskem ledu zeleno-beli prišli do več kot zaslužene zmage, kajti hokejisti Sija Acronija Jesenic so v Tivoliju prikazali premalo, da bi lahko računali na kakšno točko in prepričani smo bili, da bodo na domači ledeni ploskvi šest dni kasneje pokazali več. In tudi so. Četa Mitja Šivica je igrala boljše, a boljša je bila tudi SŽ Olimpija, ki pa se je večino večera mučila s strelsko formo in kljub boljši igri na koncu ni prišla 10. zaporedne zmage v ligi AHL.

DO VODSTVA S PRVIM STRELOM
V zmajevem gnezdu so pred novim derbijem pričakovali predvsem težke uvodne minute, pritisk Jeseničanov, do česar pa ni prišlo. Ljubljančani so bili veliko bolj podjetni, vratar Žan Us tako bolj pod udarom, toda Jeseničani so bili tisti, ki so povedli in to celo s prvim strelom. Blaž Tomaževič je dobil sodniški met pred vrati gostov, plošček pravil do Žana Jezovška, ki je z natančnim zapestnim strelom premagal Paava Hölsäja, ki pa v gneči teles pred svojim golom ploščka ni videl.
Tudi v nadaljevanju je SŽ Olimpija več napadala, si ustvarjala (pol)priložnosti, a Us je bil odličen in tekmecu v prvi tretjini ni dopustil, da bi se veselil kakšnega zadetka.
Tudi v drugi tretjini se ritem in usmeritev igre na jeseniški gol ni spremenila. Čeprav so imeli tudi železarji nekaj bolj nevarnih priložnosti, pa so bili gostje spet preveč disciplinirani v obrambi, da bi tudi ne ravno konkretni Gorenjci prišli do povišanja vodstva.

jesenice sz olimpija 21 af
alesfevzer.com

TRIJE V SLABIH TREH
V drugi polovici druge tretjine pa so sledile minute, ki so najbolj razveselile spremljevalce večnega derbija, minute, v katerih smo so zadetki padali kot po tekočem traku. Najprej so se veselili Olimpijini navijači. Obramba Jesenic je v 33. minuti spregledala na izmuzljivega Marc-Olivierja Valleranda, do katerega je s sijajno podajo plošček spravil Nik Simšič, Kanadčan pa je močno oviran izenačil z backhand strelom. Nato nista minili niti dve minuti, ko je SŽ Olimpija proslavljala še drugič. Takrat je Aleksandar Magovac streljal z modre črte, pred Usom pa je smer ploščku spremenil Tadej Čimžar in Ljubljančane popeljal v vodstvo. A naši pokalni prvaki so se hitro pobrali po tem šoku, le 59 sekund kasneje se je znova izkazala naveza Tomaževič-Jezovšek. Prvi je odlično podal, Celjan pa je ukanil obrambo in sam zadrsal do Hölsäja in ga premagal med nogama. Tudi v tretji tretjini je v igri še naprej prednjačila SŽ Olimpija, a imela težave pri zadnji potezi, pri strelu, še naprej pa v oči bode njen power play, sinoči Ljubljančani niso unovčili niti enega od štirih, je pa treba dodati, da so rdeče-beli v tem dobro stali. Do konca rednega dela ni več padel noben zadetek, tekma se je prevesila v podaljšek, gostje so bili nevarnejši, a ne dovolj, da bi tehtnico prevesili na svojo stran, so pa jo nato v loteriji na svojo dokončno nagnili Jeseničani, Hölsäja je premagal Jezovšek, Usa pa nihče od treh igralcev Olimpije.

Jeseničani imajo ta teden znova brutalen razpored, kajti v tem jih čakajo še tri tekme, na srečo vse v Podmežakli. Naslednjič bodo igrali v četrtek proti Fassi, v soboto proti Val Gardeni in v nedeljo še proti Linzu 2. SŽ Olimpija bo v četrtek igrala v Feldkirchu.

SA Jesenice - SŽ Olimpija 3:2 (1:0, 1:2, 0:0; 0:0) – po kazenskih strelih
Jesenice – Dvorana Podmežakla. Brez gledalcev. Glavna sodnika: Bajt (Hrušica) in Režek. Linijska sodnika: Javornik in Snoj (vsi Ljubljana).
Strelci: 1:0 Jezovšek (Tomaževič, 8.), 1:1 Vallerand (Simšič, 33.), 1:2 Čimžar (Magovac, Simšič, 35.), 2:2 Jezovšek (Tomaževič, Us, 36.).
Kazenski streli: 1:0 (Jezovšek za Jesenice).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 10, Slovenske železnice Olimpija 4.

Jesenice: Us, Kogovšek; Crnovič, Stojan, Glavič, Pinelli, Hebar; Urukalo, Ščap, Sodja, Tomaževič, Jezovšek; Širovnik, Mašič, Šturm, S. Rajsar, Svetina; Planko, Tavčar, Kočar, P. Rajsar, Jakupović. Trener: Mitja Šivic.

Olimpija: Hölsä, Spreitzer; Magovac, Štebih, Pance, Mušič, Ropret; Pulli, Logar, Brus, Simšič, Vallerand; Vidmar, Zorko, Mežnar, Čimžar, Ulamec; Zibelnik, Bošković. Trener: Raimo Summanen.

Članki iz rubrike