900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
2 03.03.2021 16:53:44

VRHUNSKO! OLIMPIJI uspel veliki preboj! Zdaj bo LJUBLJANA spet zadihala s polnimi pljuči (foto)

Dolgo so čakali navijači zeleno-belih, zdaj pa končno lahko odprejo penino. Olimpiji je res uspel velik preboj na katerega je čakala dolgo čas.

Ljubljanski hokejski klub Slovenske železnice Olimpija bo lahko v naslednji sezoni sodeloval v ligi ICEHL, nekdanji ligi Ebel, najmočnejšem regionalnem tekmovanju. Vodstvo lige je po današnji seji skupščine sklenilo, da pogoje za sodelovanje izpolnjujejo trije kandidati, poleg slovenskega kluba še češki Orli Znojmo in južnotirolski Pustertal iz Brunica. Generalna skupščina lige ICEHL je danes prvič doslej potekala virtualno. Kot je sporočilo vodstvo tekmovanja, so sodelovanje odobrili trem klubom, ki bodo morali zdaj v desetih dneh to še potrditi z ustreznimi finančnimi zagotovili in plačilom pristojbin. Čeprav je bilo sprva rečeno, da prošnje češkega Znojma, ki je zaradi koronapandemije niso tekmovali v tekoči sezoni, ne bodo obravnavali, pa so jo vseeno. In SŽ Olimpija, Znojmo ter Pustertal so dobili večino glasov (11 glasov je bilo na voljo), medtem ko jih četrti klub, Feldkirch, ni dobil. 

Uradno sporočilo vodstva lige ICEHL oziroma predsednika lige Jochena Pildner-Steinburga je torej povsem jasno: "V naslednji sezoni bo v ligi ICEHL igralo 14 klubov: "Veliko število prošenj klubov, da se pridružijo ligi ICEHL nas je potisnilo v razveseljiv položaj, da smo morali povečati število klubov v ligi. Večina lastnikov lige (klubov, op. p.) je glasovalo, da se liga v naslednji sezoni igra s 14 klubi. Toplo pozdravljamo HC Orli Znojmo, ki so se vrnili v ligo. Nadalje pa sem trdno prepričan, da smo fobili dva nova člana z velikim potencialom - HC Pustertal in HK SŽ Olimpija Ljubljana. Skupaj smo sprejeli obvezo za sodelovanje v naši mednarodni ligi in naredili velik in pomemben korak naprej v uspešno prihodnost."

Značke: sž-olimpija, icehl

Članki iz rubrike