Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 24.10.2019 23:36:44

Ljubljančani pred derbijem premagali Pustertal

Jurij Kodrun
Hokejisti SŽ Olimpije so uspešno opravili generalko za sobotni slovenski derbi v alpski ligi. Na gostovanju pri lanskem finalnem tekmecu Pustertalu so po podaljšku zmagali s 3:2 (0:0, 0:0, 2:2; 1:0).

V ljubljanskem taboru so opozarjali, da se še ne osredotočajo na derbi, saj jih je danes čakala zahtevna naloga. Gostovali so pri Pustertalu, ekipi, ki so jo premagali v finalu prejšnje sezone.

Tako kot večina dvobojev iz finalne serije je bila tudi današnja tekma tesna in razburljiva, odločena pa šele po podaljšku. Čeprav prvih 40 minut ni prineslo nobenega zadetka, pa je po začetku zadnje tretjine bolje kazalo slovenskim prvakom.

Ljubljančane je namreč v vodstvo z igralcem več povedel Žan Jezovšek v 44. minuti, isti igralec pa je nato povišal na 2:0 v 49. Toda gostje so dovolili domačim, da so jih pred koncem rednega dela ujeli, z zadetkoma v razmaku 55 sekund pa so izsilili podaljšek.



A nazadnje so večji del točkovnega izkupička domov le odnesli gostje, za zmago s 3:2 je namreč v 64. minuti poskrbel Anže Ropret.

Za hokejiste Gregorja Polončiča je to četrta zmaga v nizu in skupno sedma na desetih tekmah nove sezone; na lestvici pa so branilci naslova trenutno na petem mestu z 20 točkami. Prvi so kljub porazu današnji tekmeci Olimpije, ki so jim Ljubljančani zadali prvi poraz po šestih zmagah.

Veliki slovenski derbi med SŽ Olimpijo in Sijem Acronijem Jesenicami bo na sporedu v soboto ob 17.30 v dvorani Tivoli.

Značke: hokej, olimpija

Članki iz rubrike