Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.10.2019 07:49:03

Ukradel, pobegnil in ZABIL: Kopitar takšnega darila ne izpusti iz rok, vratar ni imel MOŽNOSTI! (video)

alesfevzer.com
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v noči na nedeljo premagali Calgary Flames s 4:1 in prekinili niz treh tekem brez zmage. Tretji gol za kalifornijsko ekipo je prispeval Anže Kopitar, ki je zadel, ko je imelo njegovo moštvo na ledu igralca manj.

Jonathan Quick je prispeval 23 obramb za zmago v domačem Staples Centru, med strelci pa so bili poleg Kopitarja še Tyler Toffoli  s prvim golom je prekinil kar 136 minut dolgo strelsko sušo svoje ekipe , Jeff Carter ter Ilija Kovalčuk. Za goste je ob koncu tekme izid znižal Mikael Backlund.

Naslednjo tekmo bodo Kopitar in soigralci igrali 23. oktobra, njihov tekmec bo Winnipeg, potem pa bodo odigrali še tri tekme v gosteh.

"Odlično smo začeli tekmo, lahko smo si le želeli česa takega. Vsi na klopi smo si oddahnili, potem pa je bil čas, da nadaljujemo delo, in fantje so ga opravili zelo dobro," je svoje igralce pohvalil trener Todd McLellan. Kralji so šele drugič v sezoni zadeli prvi na tekmi. Kopitarjev gol z igralcem manj pa je bil tudi prvi za njegovo ekipo ob razmerju 4-5 na ledu v tej sezoni. Zadetek si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku, in sicer od 4:12 naprej.

Prvi izbor nabora Jack Hughes je dosegel prvi gol za New Jersey Devils, zanj pa je imel dosežek še poseben pomen, saj je zadel proti ekipi starejšega brata Quinna Hughesa, Vancouvru. Brata sta imela na tribunah podporo 70 družinskih članov in prijateljev, gol mlajšega pa je bil za nameček edini na tekmi in tako je Jack Hughes pri 18 letih in 158 dneh postal najmlajši igralec, ki je odločil tekmo v NHL z izidom 1:0. "Izjemno navdušen sem. Presrečen sem, da sem to doživel, bilo je kar malo neresnično, upam pa, da bom lahko še kdaj ponovil," je po dobljenem bratskem obračunu dejal Jack Hughes.



Tri gole pa je prvič v karieri dosegel Tyson Jost, ki je s "hat trickom" prispeval največji delež za osmo zaporedno zmago Colorada. Poleg razpoloženega napadalca ima za izid 6:2 na tekmi s Tampo zasluge tudi vratar Pavel Francouz, ki je dvoboj končal s 44 obrambami.

Na tekmi med Pittsburghom in Vegasom je bil za svojo nekdanjo ekipo usoden vratar Marc-Andre Fleury. Zbral je 29 obramb in 57. v karieri, prvič v tej sezoni, ostal brez prejetega zadetka. Vegas je zmagal s 3:0.

Dallas je končal niz petih tekem brez zmage, Corey Perry pa je k uspehu 4:1 proti Philadelphii prispeval gol in dve podaji, kar so bile zanj prve točke za ekipo, ki se ji je pridružil julija.

Morgan Rielly pa je odločil tekmo v Torontu, potem ko je dosegel dva gola, enega v rednem delu, druga pa minuto pred koncem podaljška proti Bostonu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike