mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.10.2019 19:00:31

BASKI grozili Ljubljančanom, na koncu so le preprečili zaplet!

Hokejisti ljubljanske SŽ Olimpije so končali nastope na celinskem pokalu, turnir drugega kroga je gostil južnotirolski Ritten.

Slovenski prvaki so na turnirju dosegli le eno zmago, proti baskovskemu San Sebastianu so danes slavili s 6:1 (0:0, 3:0, 3:1) in končali na tretjem mestu. V nadaljevanje tekmovanja je vodilo samo prvo mesto.

Brez možnosti za napredovanje so ostali, potem ko so za uvod z 1:2 po kazenskih strelih izgubili s prirediteljem, tekmecem iz alpske lige Rittnom, v soboto so klonili še proti madžarskemu Ferencvarosu, ki je bil boljši s 3:2.

Želje v ljubljanskem taboru so bile sicer precej večje, saj so pred odhodom na Južnotirolsko zeleno-beli napovedovali tri zmage in napredovanje v naslednji krog. A za slabo uteho jim je ostala le današnja tekma, ko so se merili z outsiderji tekmovanja, baskovsko zasedbo Txuri Urdin San Sebastian. Ta je z Madžari izgubila z 0:6, z Rittnom pa z 1:10.



Ljubljančani posebnega motiva na zadnji tekmi niso imeli, kar je kazal tudi rezultat prve tretjine, ki se je končala brez golov. V drugi pa so vendarle reči postavili na svoje mesto, z goli Nika Simšiča (21.), Luke Zorka (31.) in Saše Rajsarja (36.) so povedli s 3:0.

S tem so vprašanje zmagovalca rešili, v zadnjem delu pa tekmecem omogočili, da so z igralcem manj v 48. minuti prek Slovaka Michala Klepača izid znižali. Baski so imeli kmalu zatem še eno veliko priložnost, da se povsem približajo, a v dobri minuti niso izkoristili dveh igralcev več na igrišču. Kazen je hitro sledila, na 4:1 je povišal kapetan Aleš Mušič (54.). Do konca tekme sta nato v polno zadela še Gal Koren in Nejc Brus, oba sta bila natančna v 57. minuti.

O prvem mestu in napredovanju bo tako odločala zadnja tekma turnirja. Iz te skupine D drugega kroga drugoligaškega evropskega klubskega tekmovanja se bo zmagovalec uvrstil na turnir tretjega kroga. Ta bo na sporedu med 15. in 17. novembrom, zmagovalec iz Rittna se bo pridružil skupini v Vojensu, kjer so že domači klub, britanski Nottingham in francoski Amiens. Zadnje dejanje celinskega pokala pa bo v začetku januarja naslednje leto zaključni turnir četverice s po dvema najboljšima ekipa obeh turnirjev tretjega kroga.

Značke: hokej, sž-olimpija

Članki iz rubrike