Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 19.10.2019 20:05:55

SŽ Olimpija izgubila tudi drugo tekmo celinskega pokala

www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije na turnirju celinskega pokala v Rittnu ne bodo izpolnili svojega cilja, saj so danes zabeležili še drugi poraz. Potem ko jih je v prvem krogu po kazenskih strelih premagal domači Ritten, so morali slovenski prvaki v drugem priznati premoč tudi madžarskemu Ferencvarosu, ki je bil boljši z izidom 3:2 (2:2, 1:0, 0:0).

Olimpija je tekmo začela dobro, že v uvodnih minutah je imela dvakrat igralca več na ledu, toda mreže madžarskega vratarja ji ob številčni premoči ni uspelo zatresti. So pa bili uspešnejši kmalu po tem, ko so bili Madžari spet kompletni. Strelec vodilnega gola je bil v deveti minuti Luka Zorko, podajalca pa Nik Simšič in Anej Kujavec.

Toda Madžari so hitro vrnili udarec, Attila Pavuk in Lauri Karmeniemi sta poskrbela za preobrat. Izid prve tretjine pa je bil vendarle neodločen, kmalu po novem neizkoriščenem "power playu" je v 19. minuti izenačil Simšič, Kujavec je bil spet podajalec.


V drugi tretjini Olimpija ni izkoristila nekaj priložnosti, kazen je sledila v 27. minuti, ko je za Ferencvaros v polno zadel Rasmus Kulmala. Zatem so imeli Madžari kar trikrat igralca več na ledu, toda izid se do odhoda v garderobo ni spremenil.

Golov ni bilo niti v zadnjem delu, čeprav so imeli slovenski prvaki spet nekaj lepih priložnosti, v zadnji minuti, ko so vratarja Tilna Spreitzerja zamenjali s šestim igralcem, jim ni uspelo zadeti z dvema igralcem več na ledu.

Olimpija se bo v nedeljo pomerila še s špansko ekipo Txuri Urdin San Sebastian, a tekma bo odločala le o tretjem mestu.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike