Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 11.04.2019 22:33:12

SŽ Olimpija na prvi tekmi finala lige AHL brez žara in brez gola

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi finalni tekmi alpske lige v gosteh izgubili z južnotirolsko Val Pusterio z 0:3 (0:0, 0:2, 0:1). Ljubljančani proti ekipi iz Brunica zastajajo z 0:1 v zmagah, naslednja tekma bo že v petek spet na Južnem Tirolskem.

V ljubljanskem taboru so bili pred začetkom finalne serije sicer optimistični, toda vsaj na prvi tekmi se je izkazalo, da so domači, ki so v nenehnem tekmovalnem ritmu, priložnost bolje izkoristili kot slovenski tekmeci, ki so polfinale dobili s 3:0 v zmagah in so bili dlje časa prosti. Ponovila pa se je tudi težava iz četrtfinala, ko na prvih dveh tekmah v gosteh niso dosegli niti enega gola.

Olimpija je sicer na prizorišče prvih dveh tekem finala odpotovala že dan pred začetkom, kar pa tokrat ni obrodilo sadov. Hokejisti Jureta Vnuka so zaman lovili tekmece, si sicer pripravili nekaj priložnosti, toda domači vratar Keith Colin Furlong je ostal nepremagan.

Za prvo slovensko ekipo v finalu regionalnega tekmovanja pa je bila tokrat usodna predvsem nedisciplinirana igra, saj so dva gola dobili ob izključitvah. Teh je bilo na ljubljanski strani preveč, saj domači niso imeli niti ene kazni. Prvi gol so dosegli, ko je bil na ljubljanski strani igralec na klopi le osem sekund, drugega pa, ko je bila kazen tik pred koncem.

V zadnji tretjini so sicer Ljubljančani poskušali nemogoče, a niso našli poti ploščku v mrežo. V zadnji minuti so iz vrat umaknili Žana Usa, poskus s šestimi v polju pa ni bil uspešen, saj so domači hitro dosegli še tretji zadetek.

Za južnotirolsko ekipo sta gole dosegla Markus Gander dva (26. in 60.) ter Max Oberrauch (34.).

Finale alpske lige je sicer dvoboj najboljših ekip rednega dela (Val Pusteria je zbrala 104 točke, Olimpija pa 94), v rednem delu pa so bili obakrat boljši Južnotirolci, doma s 4:1, v Tivoliju pa po kazenskih strelih s 3:2.

Na poti do finala so hokejisti Val Pusterie v polfinalu po hudem boju s 3:2 v zmagah premagali Sij Acroni Jesenice, Olimpija je do finala prišla s 3:0 v zmagah proti Lustenauu.


V finalu moštvi igrata na štiri zmage, po dnevu premora v soboto pa bosta naslednji tekmi v nedeljo in ponedeljek v Ljubljani.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike