Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 11.04.2019 15:22:21

Kysselefova po polovici kvalifikacij peta na preskoku

www.alesfevzer.com
Na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v poljskem Szczecinu je svoje delo v kvalifikacijah opravila prva od treh Slovenk. Tjaša Kysselef je nastopila na vseh štirih orodjih, skupaj je zbrala 45,565 točke. Na svojem paradnem orodju preskoku je po polovici kvalifikacij na petem mestu.

Kysselefova se je zaradi želje po uvrstitvi na junijske evropske igre v Minsku odločila, da nastopi na vseh štirih orodjih.

Petindvajsetletna Ljubljančanka je nastope začela na dvovišinski bradlji, na orodju, za katerega je imela največ pomislekov. S padcem in nezahtevno vajo je zbrala oceno 8,366.

Na gredi je odtelovadila brez večjih napak in dobila oceno 11,533. Tudi na parterju se je pokazala v lepi luči, za sestavo je prejela oceno 12,000.


Za konec je nastopila še na svojem glavnem orodju preskoku, od katerega je pričakovala največ, želela si je finalni nastop, blizu katerega je bila že nekajkrat. Z oceno 13,716 je trenutno na petem mestu, v finale vodi prvih osem mest.

Zvečer nastopi čakajo še Tejo Belak in Adelo Šajn.

Moški del slovenske reprezentance je nastope končal že v sredinih kvalifikacijah, vsi so bili zavoljo napak daleč od finalnih nastopov. Rok Klavora je bil 33. na parterju, Luka Terbovšek 82. Branilec srebra z lanskega EP v Glasgowu Sašo Bertoncelj je bil 45. na konju z ročaji.

V petek bodo v Netto Areni finalni boji v mnogoboju za telovadce in telovadke. V soboto in nedeljo sledijo še posamični finali po orodjih.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike