stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 11.04.2019 11:10:09

Mariborčani premagali Korošce!

Ljubljanske "železničarke" domačim Prekmurkam niso dovolile osvojiti niti ene točke.
Oste Bakal
Prve polfinalne tekme končnice lige 1. SNTL – Vzajemna kljub zmagi ŽNTK Maribor proti Fužinarju Interdiskontu niso postregle s presenečenji.

Tako je skorajda zanesljivo, da na treh, izmed štirih tekem sploh ne bo potreben tretji dvoboj. Ker se igra na dve zmagi, je možno le, da bo tretji dvoboj potreben v moški konkurenci, kjer so na nasprotnih straneh sosedje, Štajerci in Korošci. Mariborčani so tokrat slavili, toda težko je verjeti, da se bodo igralci Fužinarja Interdiskonta kar tako vdali, in realno je pričakovati, da bo tukaj potreben še tretji dvoboj, ki bo enako kot tudi povratni na Koroškem.

Aktualni državni prvaki, ekipa Krke, so v Puconcih naleteli na soliden odpor domače ekipe, a vseeno lahko že razmišljajo o finalnem nasprotniku. Čeprav so Novomeščani zanesljivo in suvereno slavili, se tudi domači niso osramotili in so boljšim gostom odvzeli dve partiji. Po enkrat sta bila uspešna Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, ki sta ugnala tretjega gostujočega igralca Tilna Novaka. Krkaši so imeli v svojih vrstah razpoloženega Tilna Cvetka, ki je ob treh zmagah oddal le en niz, dve pa je dodal Lorencio Lupulescu, ki je imel kar nekaj težav, da je strl odpor Zelka.

Po pričakovanjih je bil najbolj izenačen dvoboj v Mariboru. V letošnji sezoni sta ekipi v medsebojnih dvobojih po enkrat zmagali in izgubili, polfinalni obračun pa so bolje začeli Mariborčani, čeprav so imeli Ravenčani v svojih vrstah odličnega Mitjo Horvata, ki je dobil vse tri dvoboje. Toda več razpoloženih igralcev so imeli Mariborčani, za katere sta po dve zmagi prispevala Gregor Komac in Matic Slodej, eno pa je dodal Danilo Piljak.

Med dekleti je vse skupaj bolj jasno, saj že zdaj praktično ni nobenega dvoma, kdo bo igral v finalu končnice. Le čudež namreč lahko prepreči spopad aktualnih prvakinj iz Izole in odličnih povratnic med elito iz Ljubljane. Ljubljančanke, ki so redni del sezone končale na prvem mestu, so tokrat zanesljivo in pričakovano prišle do zmage v Puconcih. Mlade gostiteljice, ki so že z uvrstitvijo v končnico presegle svoja pričakovanja, so bile brez pravih možnosti na uspeh. Še najbližje vsaj častni zmagi je bila Staša Matis v dvoboju z Niko Veronik, vseh pet nizov pa se je končalo zelo tesno. Kar štirje od petih nizov so se končali na razliko, s 3:2 (8, -9, -10, 11, 11) pa je slavila Nika Veronik. Po dve zmagi za ljubljansko ekipo sta vpisali še Tamara Pavčnik in Zala Veronik, ki bosta gotovo nosili glavno breme tudi v finalu proti Janji Ludvik in Lei Paulin, ki v Logatcu domačinkam nista dovolili presenečenja, kot se je to zgodilo v ligaškem delu tekmovanja.

Predvsem po zaslugi najboljše igralke rednega dela prvenstva Lee Paulin, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, je zmaga šla na Obalo, pri čem je za končnih 5:2 še dve točki prispevala izkušena Jana Ludvik. V domači ekipi sta po enkrat zmagali Nina Zupančič in Katja Gutnik, ki sta bili boljši od tretje Izolčanke Urške Čokelj.

I. SNTL – Vzajemna, moški, 1. tekmi polfinala
Kema Puconci – Krka 2:5
Norčič – Lupulescu 0:3, Zelko – Novak 3:1, Pelcar – Cvetko 1:3, Zelko – Lupulescu 2:3, Norčič – Cvetko 0:3, Pelcar – Novak 3:0, Zelko – Cvetko 0:3
ŽNTK Maribor – Fužinar Interdiskont 5:3
Pilajk – Petrovčič 3:2, Komac – Jamšek 3:1, Slodej – Horvat 1:3, Komac – Petrovčič 3:2, Piljak – Horvat 0:3, Slodej – Jamšek 3:0, Komac – Horvat 1:3, Slodej – Petrovčič 3:0
I. SNTL – Vzajemna, ženske, 1. tekmi polfinala
Kema Puconci – ŽNTK Ljubljana 0:5
Kovačec – Pavčnik 0:3, Matis – N. Veronik 2:3, Harkai – Z. Veronik 0:3, Matis – Pavčnik 0:3, Kovačec – Z. Veronik 0:3
Logatec – Arrigoni Izola 2:5
Okorn – Ludvik 0:3, Zupančič – Čokelj 3:0, Gutnik – Paulin 0:3, Zupančič – Ludvik 0:3, Okorn – Paulin 0:3, Gutnik – Čokelj 3:0, Zupančič – Paulin 0:3
Vse povratne tekme se igrajo v soboto, 13. 4. ob 17.00 uri v Novem mestu, Ravnah na Koroškem, Ljubljani in Izoli (ter kvalifikacije v Novem mestu), enako kot tudi morebitne tretje tekme, ki bodo v sredo, 17. 4. ob 17.00 uri.     

Članki iz rubrike