Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.02.2021 15:38:00

Pete stopničke za Jureta Aleša

Slovenski telemark smučar Jure Aleš je na današnji tekmi svetovnega pokala v disciplini klasik v francoskem Passy-Plaineju Jouxu osvojil drugo mesto. V tej disciplini je bil drugi tudi na petkovi tekmi, znova pa je bil razred zase Švicar Bastien Dayer.

Švicar je bil ponovno nepremagljiv, tokrat je do prvega mesta prišel s časom 2:03,09 in z eno kazensko sekundo pribitka. Aleš se je ponovno odrezal izvrstno in vožnjo končal brez kazenskih pribitkov, na koncu pa je za vodilnim smučarjem v skupnem seštevku zaostal 2,30 sekunde in osvojil drugo mesto.

Z novim lepim izkupičkom točk se je povzpel na četrto mesto v razvrstitvi svetovnega pokala, v katerem je prišel že do zmage, treh drugih in enega tretjega mesta.


"Prikazal sem precej dobro vožnjo, na strmini sem se dobro počutil. Mogoče mi je zmanjkalo nekaj moči v finišu, v samem teku. Bastien je bil danes res superioren in je spet zmagal. Sem zadovoljen s tem, kako stvari trenutno potekajo. Zdaj pa hitro domov iskati dobre terene za trenirati naprej in upam, da nekako v temu slogu nadaljujem," je po današnji tekmi dejal Aleš.

V ženski konkurenci je že devetič letos slavila Švicarka Amelie Wenger-Reymond, medtem ko je Maša Štrakl zasedla 19. mesto.

Svetovni pokal se bo nadaljeval šele čez slab mesec dni v švicarskem Thyonu, kjer so na sporedu tri discipline, klasik, sprint in paralelni sprint.

Članki iz rubrike