stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ue
ue
0 13.02.2021 08:43:47

KAJA in njeno SPOROČILO iz Avstralije! BOLEČINA, na robu joka, na koncu pa...

Profimedia
Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v 3. krogu odprtega prvenstva Avstralije.

V svojem prvem nastopu med 32 najboljših na turnirju za veliki slam je 20-letna Ljubljančanka izgubila proti Američanki Jennifer Brady s 6:1 in 6:3.Juvanova je po zmagi v maratonskem dvoboju 2. kroga, ko je po dveh urah in 41 minutah premagala Egipčanko Majar Šerif, tokrat hitro padla v zaostanek. Prvi niz je trajal zgolj 31 minut, pri tem pa je Juvanova ameriški tekmici kar dvakrat oddala igro na svoj začetni udarec.
V drugem nizu je bilo razmerje moči med 104. igralko sveta in 80 mest višje uvrščeno igralko bolj izenačeno. Američanka je sicer z odvzemom servisne igre hitro prišla do vodstva z 2:0, a je nato Juvanovi uspel "brejk" in izenačenje na 2:2.
Temu pa je takoj sledila še ena izgubljena igra Juvanove na svoj začetni udarec, ki je na koncu bila tudi odločilna za zmago Američanke v drugem nizu po skupaj uri in 29 minut igre.
Juvanova je sicer na dvoboju prikazala precej napadalno igro ter večino časa držala korak z Bradyjevo v številu "winnerjev", na koncu je bilo razmerje 23:19 v prid Američanke, a je ob tem storila tudi precej več neizsiljenih napak (33 proti 24).

"Živjo! Danes se na žalost ni izteklo tako kot bi si želela. Kljub vsemu se mi zdi, da moram biti zadovoljna s tem, kar sem dosegla na odprtem prvenstvu Avstralije. Morala sem igrati kvalifikacije, odigrala sem kar nekaj dobrih dvobojev, tako da sem zadovoljna. Razmere so tu letos zelo posebne, ampak organizatorji so se zelo potrudili, da so turnirje izpeljali. Igralci in igralke moramo biti hvaležni, da smo sploh lahko igrali. Za priložnost, ki so nam jo dali. Zdaj se že pripravljam za naprej. Jutri bo spet nov dan in priložnost, da napredujem. To je moj cilj!" je iz Melbourna sporočila Juvanova. 
Tudi sicer sobotni spored ni potekal po godu slovenskih predstavnic na turnirju. V konkurenci ženskih dvojic sta v 2. krogu namreč izpadli tako Andreja Klepač kot tudi Tamara Zidanšek.
Klepačeva je v paru s Kristen Flipkens po izjemno izenačenem dvoboju izgubila proti špansko-italijanski navezi Aliona Bolsova Zadoinova in Jasmine Paolini s 6:7 (3), 6:3 in 5:7. Zidanškova, ki je izpadla v 1. krogu med posameznicami, pa je skupaj z Nizozemko Arantxo Rus izgubila proti ameriško-nizozemski navezi Bernarda Pera in Rosalie Van der Hoek s 4:6 in 4:6.

Članki iz rubrike