Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.02.2021 13:48:24

Nadal za četrtfinale proti Fogniniju. Ko je tako, boš zaradi tega TRPEL

Reuters
Rafael Nadal se je uvrstil v osmino finala odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Drugi igralec sveta je bil s 7:5, 6:2, 7:5 po dveh urah in 15 minutah boljši od Britanca Camerona Norrieja. Za preboj med osem najboljših se bo v ponedeljek pomeril z Italijanom Fabiom Fogninijem.

Drugi nosilec Nadal je imel v prvem nizu ogromno težav predvsem s svojo igro. Napravil je ogromno napak (16 neizsiljenih v nizu, skupaj 33) in se mučil z bolj agresivnim pristopom. Vseeno je v 12. igri prišel do odločilnega "breaka" ter se v nadaljevanju dvoboja nekoliko sprostil.

Načet hrbet Špancu ni povzročal večjih težav, je pa v pogovoru po koncu dvoboja dejal, da mora še marsikaj popraviti. "Vsi dvoboji so zahtevni. Imel sem veliko priložnosti, ki jih nisem izkoristil. In ko igraš z najboljšimi, boš zaradi tega trpel. Seveda se moram izboljšati. Jutri je nov dan, treniral bom. Upam, da mi bodo tri zmage pomagale v nadaljevanju turnirja," je po dvoboju dejal Nadal.

V osmini finala se bo 34-letni Majorčan pomeril s Fogninijem, ki je s 6:4, 6:3, 6:4 izločil domačina Alexa De Minaura. Italijan je Španca na zadnjem medsebojnem obračunu na turnirjih velike četverice ugnal. To se je zgodilo leta 2015 na OP ZDA, ko je 33-letni Fognini slavil po zaostanku z 0:2 v nizih. Vseeno je Nadal precej uspešnejši v medsebojnih obračunih, vodi namreč 12:4.

"Lačen bo uspeha, saj se vrača po poškodbi. Zelo dobro je igral proti De Minauru. Vem, da moram marsikaj izboljšati, ne morem ravno pričakovati lahkega obračuna v osmini finala," je o tekmecu dejal Nadal.

Danes sta si v moški konkurenci napredovanje zagotovila oba favorizirana Rusa, Andrej Rubljov in Danil Medvedjev. Prvi se bo v osmini finala pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom drugi pa z Američanom Mackenziejem McDonaldom. Preostali par v spodnji polovici žreba je Matteo Berrettini - Stefanos Cicipas.

V ženski konkurenci je znova zanesljivo napredovala številka ena, Avstralka Ashleigh Barty. Tokrat je pred praznimi tribunami Rod Laver Arene ugnala Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo s 6:2, 6:4.



"Bilo je zelo čudno, kaj takega še nisem doživela. Vse to spremeni zvok na igrišču. Ne želim, da se sliši nesramno, ampak mi je všeč. Vsekakor je bolje igrati pred občinstvom, ampak slišati žogico ob udarcih je zelo lepo," je po preboju v osmino finala dejala 24-letna Avstralka.

Za preboj v četrtfinale se bo pomerila z Američanko Shelby Rogers, ki je ugnala 21. nosilko, Estonko Anett Kontaveit s 6:4, 6:3.

Preostali pari osmine finala v zgornji polovici žreba so Elise Mertens - Karolina Muchova, Donna Vekić - Jennifer Brady in Jessica Pegula - Jelina Svitolina.

Prvi obračuni v osmini finala bodo na sporedu v nedeljo, preostali pa v ponedeljek. V moški konkurenci so pari Đoković - Raonić, Zverev - Lajović, Thiem - Dimitrov, Auger-Aliassime - Karacev, v ženski pa Vondroušova - Hsieh, Muguruza - Osaka, Sabalenka - S. Williams in Halep - Swiatek.

Na OP Avstralije se je danes poslovila še zadnja slovenska posameznica, Kaja Juvan je bila brez moči proti Američanki Jennifer Brady, ki je slavila s 6:1, 6:3.

V dvojicah sta bili vsaka s svojo partnerko neuspešni Tamara Zidanšek (Arantxa Rus) in Andreja Klepač (Kirsten Flipkens). Klepačeva bo z Britancem Nealom Skupskim v nedeljo igrala v prvem krogu mešanih dvojic.

Značke: tenis, turnir, wta, atp

Članki iz rubrike