Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
9 13.02.2021 12:44:04

KOLAJNA? Kje je ŠTUHČEVA izgubila odličje! MOČNO RAZOČARANA Ilka je povedala...

Ilka Štuhec ne nosi več krone najboljše smukačice na svetu, saj jo je na prestolu nasledila Švicarka Corinne Suter.

Po treh kolajnah na svetovnih prvenstvih je Suterjeva končno osvojila najžlahtnejšo. Na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo je srebro pripadlo Nemki Kiri Weidle, po zlatu na superveleslalomu je bron osvojila rojakinja Suterjeve Lara Gut-Behrami. Ilka Štuhec je bila 14., Maruša Ferk 22.Upoštevajoč slovensko prevlado na ženskih smukih na svetovnih prvenstvih, so bila pričakovanja ljubiteljev alpskega smučanja v Sloveniji zelo velika.
Tina Maze je bila leta 2015 v Beaver Creeku prva Slovenka z naslovom svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Štafeto je nato že na naslednjem prvenstvu uspešno prevzela Ilka Štuhec, ki je smukaško konkurenco pokorila leta 2017 v St. Moritzu, nato pa je kot prva smukačica v 30 letih na SP v Areju leta 2019 uspešno ubranila krono za še drugi naslov svetovne prvakinje.
V Cortini d'Ampezzo je napadala tretji zaporedni naslov. V zgodovini se še nikoli ni zgodilo, da bi smučarka ali smučar na treh zaporednih svetovnih prvenstvih osvojila ali osvojil tri naslove v smuku. In tako bo ostalo tudi po Cortini d'Ampezzo.
Štuhčeva je bila konkurenčna najboljši le v zgornjem delu, nato pa se je začel kopičiti zaostanek. Zaostanek 1,30 sekunde je v cilju pomenil, da najboljša slovenska smukačica ne bo del prve deseterice.
Ilka Štuhec je bila takoj po nastopu zelo razočarana, čeprav je vse to skrivala za njenim prepoznavnim nasmeškom. "Ne vem, kje sem izgubila toliko časa. Sicer sem naredila eno večjo napako, ker sem imela občutek, da sem prinesla več hitrosti v zavoj in sem prepočasi reagirala. Drugače pa, prav veliko si ne morem očitati. Najbolj sem bila razočarana nad rezultatom, ki sem ga dosegla. Začela sem v redu, potem pa... Bila sem pozorna na nekatere malenkosti, ki bi jih morala izboljšati s treningov. Za drobec sekunde sem si v srednjem delu mislila, če je to res kar se dogaja, saj nisem nič videla kaj je na progi, toda smo na prostem in pogoji so taki kot so. Zavedam se, da me je napaka, ki sem jo naredila stala nekaj časa, toda vseeno sem mislila, da bo na koncu vse skupaj precej boljše. Toda, tako pač je. Smuk na svetovnem prvenstvu pa si bom kljub temu zapomnila po tem, da sem dala vse od sebe," je za Tv Slovenija povedala Ilka in potem še dodala: ''Moram reči, da me je na startu malo zeblo, ker je bil pravi prepih. A smo zunaj, na to nimamo vpliva. Poskusila sem dati vse od sebe, kolikor je šlo, potem se včasih seveda zgodi tudi kakšna napaka. Ta danes, po tretjem merjenju vmesnega časa, me je stala kar nekaj, časovno gledano. A sem se borila dalje, dala od sebe kar sem imela in to je to. Zadovoljna ravno ne morem biti. Nisem pa razočarana s pristopom in vožnjo."

Ferkova pa je z zadnjim stavkom zadela žebljico na glavico: "Tekma je bila lepa, v idealnem vremenu, a bilo je malo preveč vetrovno. To sem občutila tudi sama, na startu sem videla, kako piha, ne vem, kako je bilo pri ostalih. Potrudila sem se maksimalno, mislim, da nisem smučala slabo. Popolnoma nič si ne očitam glede svojega pristopa, smučanja in borbenosti od starta do cilja. Prve tri tekmovalke bodo zasluženo prejele medalje, škoda pa, da ni med njimi Slovenije."

Značke: ilka-štuhec, smuk

Članki iz rubrike