mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.10.2019 15:25:10

V Italiji bodo nastopili tudi trije slovenski deskarji

Deskarji prostega sloga, ki so letošnjo sezono svetovnega pokala začeli ob koncu avgusta s tekmo v skokih prostega sloga na Novi Zelandiji, bodo ta konec tedna znova tekmovali. V soboto bo v Italiji druga letošnja tekma za svetovni pokal, na kateri bodo nastopili trije Slovenci: Urška Pribošič, Naj Mekinc in debitantka Tanja Tinkara Valcl.

Slovenski deskarji na snegu so v Modeno odpotovali v sredo, danes popoldan pa jih že čaka prvi izmed dveh uradnih treningov na 46 metrov visoki umetni konstrukciji, ki so jo organizatorji umestili na mestno sejmišče.

To v teh dneh gosti šestindvajseto izvedbo zimsko-športnega sejma Skipass, v okviru katerega bo že drugo leto zapored potekal tudi "big air" spektakel z najboljšimi svetovnimi smučarji in deskarji prostega sloga, ki se bodo merili za točke svetovnega pokala.

Poleg Mekinca in Pribošičeve, ki sta nastopila tudi na uvodni tekmi na Novi Zelandiji, bo v Modeni prvič v svetovnem pokalu nastopila 18-letna Tanja Tinkara Valcl. Ta si je pravico za nastop priborila z drugim mestom v skupnem seštevku evropskega pokala v lanski sezoni.



"Po prihodu z Nove Zelandije, kjer smo z Mekincem in Pribošičevo trenirali in tekmovali v avgustu, smo dobro izkoristili še res lepo jesen. Trenirali smo na avstrijskem ledeniku Hintertux in pa sočasno v Benger parku v bližini Innsbrucka, kjer so na voljo skoki s pristankom na blazino. Predvsem za tiste dni, ko je na ledeniku vreme slabo, je trening v Benger parku odlična alternativa," so sporočili s slovenskega tabora.

Kvalifikacije se bodo pričele v soboto dopoldan in bodo končane do 15. ure, finale najboljših šestih v ženski ter najboljših desetih v moški konkurenci pa se bo pričelo pod žarometi ob 18.30 uri.

To bo edina tekma v skokih prostega sloga v Evropi v letošnji sezoni, saj je bila januarska tekma v nemškem Düssledorfu odpovedana. Deskarje v skokih prostega sloga letos tako čakata le še dve mestni tekmi najvišjega ranga (13. decembra v Pekingu na Kitajskem in 20. decembra v ameriški Atlanti).

Članki iz rubrike