Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

šole, ponovni prihod, koronavirus, jesenice Svet24.si

Zdaj je znano, kdaj se v šolske klopi vračajo ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 31.10.2019 15:25:10

V Italiji bodo nastopili tudi trije slovenski deskarji

Deskarji prostega sloga, ki so letošnjo sezono svetovnega pokala začeli ob koncu avgusta s tekmo v skokih prostega sloga na Novi Zelandiji, bodo ta konec tedna znova tekmovali. V soboto bo v Italiji druga letošnja tekma za svetovni pokal, na kateri bodo nastopili trije Slovenci: Urška Pribošič, Naj Mekinc in debitantka Tanja Tinkara Valcl.

Slovenski deskarji na snegu so v Modeno odpotovali v sredo, danes popoldan pa jih že čaka prvi izmed dveh uradnih treningov na 46 metrov visoki umetni konstrukciji, ki so jo organizatorji umestili na mestno sejmišče.

To v teh dneh gosti šestindvajseto izvedbo zimsko-športnega sejma Skipass, v okviru katerega bo že drugo leto zapored potekal tudi "big air" spektakel z najboljšimi svetovnimi smučarji in deskarji prostega sloga, ki se bodo merili za točke svetovnega pokala.

Poleg Mekinca in Pribošičeve, ki sta nastopila tudi na uvodni tekmi na Novi Zelandiji, bo v Modeni prvič v svetovnem pokalu nastopila 18-letna Tanja Tinkara Valcl. Ta si je pravico za nastop priborila z drugim mestom v skupnem seštevku evropskega pokala v lanski sezoni."Po prihodu z Nove Zelandije, kjer smo z Mekincem in Pribošičevo trenirali in tekmovali v avgustu, smo dobro izkoristili še res lepo jesen. Trenirali smo na avstrijskem ledeniku Hintertux in pa sočasno v Benger parku v bližini Innsbrucka, kjer so na voljo skoki s pristankom na blazino. Predvsem za tiste dni, ko je na ledeniku vreme slabo, je trening v Benger parku odlična alternativa," so sporočili s slovenskega tabora.

Kvalifikacije se bodo pričele v soboto dopoldan in bodo končane do 15. ure, finale najboljših šestih v ženski ter najboljših desetih v moški konkurenci pa se bo pričelo pod žarometi ob 18.30 uri.

To bo edina tekma v skokih prostega sloga v Evropi v letošnji sezoni, saj je bila januarska tekma v nemškem Düssledorfu odpovedana. Deskarje v skokih prostega sloga letos tako čakata le še dve mestni tekmi najvišjega ranga (13. decembra v Pekingu na Kitajskem in 20. decembra v ameriški Atlanti).

Članki iz rubrike