stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 30.10.2019 12:10:11

Vzhajajoči slovenski zvezdnik NE BO branil največje zmage: To je bila za nas zelo težka odločitev

Profimedia
Organizatorji kolesarske dirke po Kaliforniji, največje v ZDA, na kateri je letos zmagal Slovenec Tadej Pogačar, so sporočili, da dirke naslednje leto ne bodo pripravili. Po 14 letih tako dirke v letu 2020 ne bo, saj organizatorji ne vidijo možnosti, da bi zbrali dovolj denarja.

"To je bila za nas zelo težka odločitev. Toda poslovni temelji so se v zadnjih 14 letih, odkar poteka, močno spremenili. Vsako leto je bilo težje pripraviti tekmovanje. Zato moramo temeljito razmisliti o prihodnosti dirke," je v sporočilu za javnost pojasnil Kristin Klein, predsednik dirke po Kaliforniji. Izrazil je upanje, da bi lahko dirko ponovno pripravili leta 2021.

Tadej Pogačar je maja letos zmagal na dirki svetovne serije po Kaliforniji. To je bil za 21-letnega člana ekipe UAE Emirates največji uspeh v karieri in druga skupna zmaga med profesionalci. Pozneje je na dirki po Španiji dosegel skupno tretje mesto, zmago med mladimi kolesarji in zabeležil tri etapne zmage.



Pogačar si je rumeno majico vodilnega na letošnji pentlji po Kaliforniji prikolesaril z zmago v kraljevski šesti etapi, predzadnji na dirki. Tam je na vzponu na Mt. Baldy v napetem obračunu ugnal Kolumbijca Sergio Higuita, ki je zasedel tudi drugo mesto na koncu.

V zadnji etapi prednosti nato ni več zapravil, v cilj je prišel z vsemi favoriti, in postal najmlajši zmagovalec največje večetapne kolesarske dirke v ZDA.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike