Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
01.01.2017 13:43:17
Deli članek:

Bjoerndalen in Domračeva s hčerko v Oberhofu prvič kot družina

Biatlonska zvezdnika Norvežan Ole Einar Bjoerndalen in Belorusinja Darja Domračeva, ki sta 1. oktobra letos postala starša hčerke Ksenije, se bosta javnosti prvič kot družina predstavila na četrti postaji svetovnega pokala sezone v nemškem Oberhofu. Na tekmovanju, ki bo potekalo od četrtka naprej, naj bi prvič po 22. marcu 2015 nastopila Domračeva.

Tridesetletna Domračeva, trikratna olimpijska prvakinja iz Sočija 2014, je v začetku oktobra domačem Minsku rodila hčerkico in tako prvi nastop načrtuje že tri mesece po porodu. Lansko sezono je zaradi mononukleoze izpustila.

Biatlonca, Bjoerndalen je medtem dopolnil 42 let, sta skupaj 12 let, julija lani pa sta se tudi poročila. Njun glavni tekmovalni cilj bodo olimpijske igre leta 2018 v Južni Koreji, gotovo pa si želita uspeha tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Sicer ima Domračeva primer hitre in uspešne vrnitve na biatlonska tekmovanja po porodu v francoski reprezentanci. Marie Dorin-Habert je septembra 2014 postala mama, januarja 2015 se je vrnila v svetovni pokal in tega leta osvojila dve zlati medalji na SP, leto dni pozneje pa je na SP prišla še do treh zlatih odličij.