Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
31.12.2016 14:20:04
Deli članek:

Imperij Prevc vrača udarec: sijajne vesti s kvalifikacij v Garmischu

Profimedia
Domen Prevc

Dan po prvi tekme novoletne turneje so skakalci opravili s kvalifikacijami za drugo, tisto na jutrišnjega novega leta dan.

Največ zanimanja je seveda vladalo za to, kako se bodo odrezali bratje Prevc, potem ko je na prvi tekmi Cene navdušil z osmim mestom, brenilec naslova Peter z 10. nakazal možnost vračanja med najboljše, Domen pa razočaral s 26. in že ostal brez vseh realnih možnosti v boju za skupni seštevek turneje. 

Novinec v svetovnem pokalu oziroma povratnik vanj Cene je ponovno več kot zadovljil svoja in tuja pričakovanja, s 131. metri se je lepo pozicioniral v drugem jakostnem razredu skaklcev. Na 14. mestu. S tem pa tokrat ni bil najboljši Prevc, kar je seveda dobra novica za bolj uveljavljena družinska šampiona. Še toliko bolj, ker sta bila od brata boljša oba. 

Peter je skočil 133 metrov in bil na koncu v kvalifikacijah deseti, kar je zelo dober obet pred tekmo. No, še precej boljši pa je prišel z Domnovega naslova! S 137,5 metri mu je uspela ena največjih daljav dneva, končal je na 4. mestu, bil pa bi še višje, če ne bi namenoma doskočil brez telemarka. Nenavadna poteza, a on bo že vedel, kaj je hotel sporočiti.