Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
31.12.2016 13:33:43
Deli članek:

Tina Maze v intervjuju za Gazzetto: Kljubujem udarcem, tudi Ilka jim je! Če pa v Mariboru zmagam, bom ...

Grega Wernig

Najboljša slovenska smučarka vseh časov je gostja na straneh najbolj slavnega športnega časnika na svetu.

Tina Maze je sloviti La Gazzetti dello Sport dala obsežen intervju ob koncu leta in se dotaknila vseh tem, ki so pomembne bodisi za italijanski trg bodisi za širše smučarske kroge. Govorila je o italijanski glasbi, o številnih nadarjenih italijanskih smučarkah, o moški smučarski sceni, za nas pa so seveda najbolj zanimiva vprašanja, ki se dotikanjo dogajanja v Sloveniji.

Denimo o Ilki Štuhec. "Ves čas sem vedela, da je izjemno dobra, končno ji je to uspelo dokazati. Nikoli nisva trenirali skupaj, ker zvezi take zadeve ne bi bile všeč, dobila je kar nekaj udarcev, a se je postavila na noge. Zdaj ima tudi ona svojo ekipo, škoda, ker je ni dobila prej, toda mislim, da ima še dovolj časa za uspehe."

Kakopak tudi o poslovilni tekmi v Mariboru: "Mednarodna smučarska zveza me je pustila na cedilu, saj mi ni priznala statusa, do katerega sem bila po moje upravičena. Tako bom štartala s slabo številko, velike težave pa sem imela tudi z domačo zvezo in z zadevami okrog pokroviteljev. Bili so udarci, toda kljubujem jim."

Morda najbolj zanimivo pa je bilo direktno vprašanje, ali bi šlo za ekshibicijski nastop v Mariboru ali za naskok na odmeven dosežek. "Vedno mi je šlo za to, da bi odpeljala pravo tekmo. Treniram kot nora, treniral sem celo na božič. Mislim, da sem odlično pripravljena, in če bom v Mariboru zmagala, me morda celo zamika, da bi se vrnila na tekmovanja. Na pol za šalo, zdaj razmišljam le o tem nastopu, a kdo ve, kdo ve, kdo ve."