Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
31.12.2016 09:23:26
Deli članek:

Nemci se naslajajo: Hud medijski napad na Domna Prevca, besede režejo kot britev!

Profimedia
Domen Prevc

Nemški časniki so po prvi tekmi novoletne turneje z vso močjo udarili po 17-letnem slovenskem skakalcu.

Osrednji časnik južne Nemčiji, kjer seveda ležita obe skakalnici in kjer so še posebej navdušeni nad skoki, si je izrazito dal duška. V komentarju, ki močno odmeva v skakalnih krogih, je Domnu namenil ogromno pozornosti in bil tako zelo oster, da se njegove besede berejo s cmokom v grlu. 

Nemški trener, nemški analitiki in vsa medijska opozorila so imela prav, ugotavljajo. Nato pa se zadeve lotevajo konkretno: "Njegov ekstremen slog se je v teh okoliščinah povsem razpadel, tako kot smo lahko pričakovali. Fant ni bil dorasel skakalnici, zastavil si je previsoke cilje, hkrati pa nima živcev za tako veliko tekmo," so zapisali. 

In nadaljevali: "Če si v tako pomemben trenutku tako nervozen, kot je bil on, se zgodi naslednje. Po odskoku je na silo tiščal roke nazaj in bil videti povsem v krču. Neuspeh je bil neizbežen. S takim zakrčenim položajem je imel njegov slog nasproten učinek; zajemal je zrak, počasi rinil skozenj in pravzaprav prišel še daleč." 

Nemški novinarski kolegi nato nadaljujejo, da je prvi favorit pisal zgodovino, saj je bila le peščica primerov, ko je nekdo v takem položaju vse možnosti za skupno zmago zapravil že v prvi seriji prve tekme. "Razprave niso mogoče, to je popoln polom mladeniča," ob tem kruto ugotavljajo.