Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.12.2016 18:06:54
Deli članek:

Domen Prevc jasno in glasno: 2000 evrov? Me ne zanima! Nisem naredil doskoka, ker ...

Arsen Perić
Domen Prevc

Če bi doskočil v telemark, bi verjetno celo zmagal v kvalifikacijah. Toda Domen Prevc se je odločil drugače.

Potem ko so ga predvsem nemški in avstrijski mediji močno kritizirali po 26. mestu v Oberstdorfu, jim je v kvalifikacijah Garmisch-Pertenkirchna odgovoril v svojem slogu. Ni skočil najdlje, toda glede na okoliščine bi s 137,5 mettri zmagal, če bi normalno doskočil telemark. A naredil je nekaj povsem drugega. 

Nalašč, celo ihtavo je doskočil vsonožno in takoj je bilo jasno, da želi nekaj povedati. V izjavah po tem, ko se je polegel kvalifikacijski prah, je 17-letnik  to praktično potrdil. Nagrada za zmago v kvalifikacijah je okroglih 2000 evrov, toda na ta zelo lep znesek denarja se je najmlajši od bratov Prevc preprosto požvižgal.

"2000 evrov? V zraku ne razmišljam o takih rečeh. Ne potrebujem, tako je super. Kvalifikacije so zame trening in hotel sem, da to vedo vsi. Vem, kaj je treba narediti v kvalifikacijah, in vem, kaj je treba narediti na tekmah. Vse bo v redu, delal bom naprej v tej smeri," je dejal Domen.

Kot bi želel reči, naj Nemci svojih 2000 evrov obdržijo, on pa bo stvari naredil po svoje. Ni dvoma, na novega leta dan se obeta imenitna tekma.