Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
26.12.2015 17:31:40
Deli članek:

Faku in Gregorinovi državna naslova v sprintu

STA

Biatlonci so praznični dan izkoristili za izvedbo tekme državnega prvenstva v sprintu na Pokljuki. V članskih kategorijah sta si naslova slovenskih prvakov zagotovila Jakov Fak (Pokljuka) in Teja Gregorin (Ihan). V nedeljo se bodo biatlonci na Pokljuki pomerili še v zasledovalni tekmi za državne naslove.

V članski konkurenci je bil drugi za Fakom Lenart Oblak (Brdo), tretji v absolutni konkurenci je bil Belorus Viktor Krivko, v seštevku slovenskega prvenstva pa je bron pripadel Roku Tršanu (Logatec).

Med mlajšimi člani je bil najboljši Mitja Drinovec (Triglav), med mladinci pa Luka Plahuta (Bohinj). Na preizkušnji za DP je v vseh starostnih kategorijah nastopilo 141 biatlonk in biatloncev.

Pri ženskah je v absolutni konkurenci slavila Belorusinja Anastazija Doborezeva, druga je bila Gregorinova, ki je tako slavila v seštevku slovenskega prvenstva. Za njo je drugo mesto v domači konkurenci osvojila Anja Eržen (Bled), tretje pa Urška Poje (Loška Dolina), ki se je razveselila tudi naslova v mladinski konkurenci.