Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
uam
uam
26.12.2015 11:42:32
Deli članek:

Prosjačil za službo, vzelo ga je moštvo iz NFL (foto)

vszi

Združene države Amerike, kraj kjer se uresničujejo sanje in kjer se trud spremeni v oprijemljivo obliko. To je na svoji koži na zahteven način izkusil tudi Joe Anderson.

New York Jets so v zadnjih dneh podpisali pogodbo z Joeom Andersonom. Zgodba ne bi bila nič kaj pretresljiva, če ne bi 27-letnik več tednov pred stadionom Houstona stal z napisom, da potrebuje službo.

Kdo pravi, da se razmišljanje izven okvirjev ne izplača? Sedemindvajsetletni lovilec je kar šest tednov stal pred stadionom Houston Texans s tablo, da potrebuje službo in da dobi še eno priložnost v ligi NFL. 

Anderson je na svojem instagramu objavil sliko, kako drži del kartona s pomenljivim sporočilom. "Nisem brezdomec ... a sem lačen za uspehom," je napisal 27-letnik, ki si je tako zelo želel nove priložnosti. Za uspeh je bil pripravljen storiti vse in kot kaže je bilo to dovolj, da so se ga 'usmilili' v New Yorku.

vszi

V torek je že treniral z novimi kolegi in bo v kadru za zadnji del sezone. V ligi NFL je doslej odigral devet tekem, a le ob posebnih situacijah. V karieri je doživel kar nekaj poškodb. Nastradale so trebušne mišice in prepone, zaradi česar je izgubil mesto v najmočnejši ligi ameriškega nogometa. 

Vmes je še igral, a v nič kaj pomembnih vlogah. Leto dni brez službe pa ga je pripeljalo do novega, nič kaj običajnega, poskusa pridobiti službo. Oče dveh otrok je vse skupaj storil, da bi uresničil svoje sanje. Nekaj, česar drugi morda niso pripravljeni storiti.  

"Zdaj je vse v tvojih rokah Gospod," je zapisal na instagramu in dodal: "Vse kar lahko rečem je, da verjamem v usodo, čeprav se zdi v očeh ljudi kot nekakšna šala."

"To je več, kot le dobiti ček. Tega, kar počnem in način, na katerega to počnem, ne delam zaradi touchdownov ali slave. Tega ne potrebujem, saj sem že slaven v duhu. Bolj slaven od tega ne morem biti. Ko bom dobil priložnost, boste videli česa je Gospod sposoben, zato nikoli ne odnehajte in bodite inspirirani."

vszi

Njegov nekdanji kolega v dresu Chicago Bears Brandon Marshall je njegovo objavo videl in zastavil dobro besedo pri njunem zdajšnjem klubu. "Anderson je eden najbolj garaških ljudi, s katerimi sem imel čast delati. Nekateri bi ga označili kot norega, tudi jaz sem moral obstati in zares pogledati," je dejal Marshall, ki ima o Andersonu povedati same lepe stvari. 

Zdaj bosta tako združila moči pri New York Jetsih. Vsekakor zgodba za praznični čas in prava inspiracija za iskanje lastnih sanj.