Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

STA
STA
0 26.12.2015 09:45:31

Federer in Đoković blizu magični meji

Profimedia
O teniških mojstrovinah Rogerja Federerja in Novaka Đokovića je bilo prelitega že veliko črnila, Švicar in Srb pa naj bi prihodnje leto postavila še en mejnik.

Tako Rogerju Federerju kot Novaku Đokoviću se obeta, da bosta presegla magično mejo in zgolj na turnirjih zaslužila več kot sto milijonov ameriških dolarjev.

Štiriintridesetletni Federer, sicer 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, kar je absolutni rekord v zgodovini moškega tenisa, je doslej na igriščih zaslužil 97,3 milijona ameriških zelencev, njegovemu šest let mlajšemu tekmecu iz Srbije, ki je doslej osvojil deset najbolj prestižnih turnirjev na svetu v Melbournu, Wimbledonu in New Yorku, manjka mu le končna zmaga v Parizu, pa je v žep kanilo 94 milijonov dolarjev.



Federer lahko magično mejo glede zaslužka na teniških igriščih preseže že na odprtem prvenstvu Avstralije, ki bo prihodnji mesec v Melbournu, saj bo zmagovalec turnirja prejel ček v višini 3,85 milijona ameriških dolarjev. V boljšem položaju je Đoković, ki je v tej sezoni osvojil tri od štirih turnirjev za grand slam ter šest turnirjev serije masters, vključno s sklepnim turnirjem sezone v Londonu, in v tej sezoni na turnirjih zaslužil kar 21,5 milijona ameriških dolarjev.

A to je le del zaslužka Federerja in Đokovića, velik del denarja prejmeta tudi od številnih pokroviteljev, Švicar naj bi na tem področju letos zaslužil kar 58, Srb pa 31 milijonov ameriških dolarjev.

Članki iz rubrike