Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
26.12.2015 14:34:40
Deli članek:

Družina toži Bunte, Bild objavil resnico

Profimedia

Potem ko so se v javnosti pojavile govorice o izboljšanju zdravstvenega stanja Michaela Schumacherja, je nemški Bild objavil pravo resnico. Tako vsaj navaja v odmevnem zapisu.

Prah se je dvignil pred dnevi, ko je prav tako nemška revija Bunte objavila informacijo, češ da se je sloviti voznik formule ena že postavil na noge in s pomočjo osebja naredil prve korake po tragični nesreči, ki ga je doletela skoraj natančno pred dvema letoma.


Zaradi napačnih navedb je družina Schumacher kajpak ogorčena. Managerka in predstavnica družine Sabine Kehm je takoj ovrgla zapisano in napovedala tožbo proti reviji: "Navedbe, da Michael hodi in dviguje roko, so žal neresnične, predvsem pa so neodgovorne. Glede na težo in resnost poškodbe je za družino v tem trenutku najpomembnejše, da ohrani mir in zasebnost. Takšne objave dajejo lažno upanje vsem, ki so v tem težkem obdobju z njim povezani."

Nemški Bild je kot odgovor ponudil pravo resnico o stanju sedemkratnega prvaka formule ena. "Michael samostojno diha, odpira oči in občasno daje občutek, da se zaveda z dogajanjem okoli sebe. Vendar ne more govoriti, ne more hoditi in ne more se sam hraniti. To je prava resnica o stanju Michaela Schumacherja," so zapisali v Bildu.

Nekdanji manager Villi Weber je izjavil, da je zaskrbljen nad stanjem svojega nekdanjega varovanca: "Mislim, da je alarmantno, ker že dolgo nismo nič slišali o njegovem stanju od njegove družine. Če bi bil kakšen napredek, bi to gotovo delili z nami. Michael je človek, ki ni nikoli bežal od javnosti."

Michael Schumacher se je hudo poškodval 29. decembra 2013 med smučanjem v francoskih Alpah. Potem ko je bil več mesecev v komi, ga je žena Corina iz bolnišnice v Grenoblu preselila domov, kjer zanj skrbi 15 vrhunskih zdravnikov. Stroški zdravljenja naj bi znašali 150 tisoč evrov na teden in čeprav je nekdanji voznik formule ena med kariero zaslužil približno 750 milijonov evrov, bodo prihranki prej ali slej skopneli. Žena je, denimo, maja prodaja njegovo privatno letalo za skoraj 34 milijonov evrov.