Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
17.10.2015 15:53:35
Deli članek:

Fenningerjeva pri beguncih

vszi

V dneh, ko se Slovenija boji navala beguncev, v sosednji Avstriji poskrbijo, da se nesrečniki, ki so morali zapustiti uničene domove, počutijo dobrodošli.

Obiska trenutno najboljše smučarke na svetu, Avstijske Anne Fenninger, se je razveselilo 60 beguncev, ki so nastanjeni v Salzburgu. Anna je beguncem podarila tudi bundo iz lanske sezone, ko je pred Tino Maze postala skupna zmagovalka svetovnega pokala.

Anna je beguncem zaželela dobrodošlico in še, da bi se v njeni državi čim bilje počutili ter v Avstriji lahko začeli novo življenje. Opozorila je tudi, da se javni mnenje ne sme obrniti proti nesrečnim ljudem.
"Nisem političarka in nisem politično aktivna, toda čutim, da moram pomagati nesrečnim ljudem in jim izkazati vso spoštovanje, ki si ga kot naši soljudje zaslužijo. Ne glede na vero ali socialno okolje iz katerega so prišli," je dejala Anna, ki pa se zaveda, da begunci potrebujejo tudi druge stvari, zato je s seboj prinesla čokolado njenega novega sponzorja in cel kup potrebščin za vsakdanjo rabo.