Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
17.10.2015 13:44:16
Deli članek:

Srb novi predsednik evropske odbojkarske zveze

cev

Novi predsednik Evropske odbojkarske zveze (CEV) je Srb Aleksandar Boričić. Tako so na glasovanju izvršnega odbora Ceva v Sofiji pred popoldanskima polfinalnima obračunoma evropskega prvenstva odločili delegati zveze.

Boričić je v glasovanju prejel 31 glasov, dosedanji predsednik Luksemburžan Andre Meyer pa 21.

Na glasovanju sta bili dve glasovnici neveljavni, ena pa prazna. Boričić, dosedanji podpredsednik, je v svojem predvolilnem nagovoru med drugim razkril, da želi število reprezentanc na evropskih prvenstvih za moške in ženske povečati na 24.

"Z Boričićem smo imeli do zdaj odlične odnose, tudi njegove ideje so za nas sprejemljive in dobrodošle. Obeta se kar nekaj sprememb, za nas v pozitivno smer. Tudi to, da bo odslej na evropskih prvenstvih 24 ekip. Zdaj bodo tudi naša dekleta imela priložnost, da postanejo redne udeleženke prvenstev," je po izvolitvi Srba dejal predsednik Metod Ropret.

Sedeminšestdesetletni Boričić, nekdanji odbojkar, ki je leta 1975 z jugoslovansko reprezentanco na evropskem prvenstvu osvojil bronasto kolajno, je postal deveti predsednik v zgodovini CEV, njegov mandat pa bo trajal štiri leta. Novemu predsednik je že čestital tudi premier Srbije Aleksandar Vučić.