Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
19.11.2014 10:57:57
Deli članek:

Skakalci še vedno brez pogodb

Arsen Perić

Naša skakalna reprezentanca se jutri odpravlja na prvo tekmo svetovnega pokala v Klingenthal, kjer se v petek s kvalifikacijami začenja nova sezona svetovnega pokala.

V skakalnih vrstah pa je precejšnjo mero nezadovoljstva vzbudilo dejstvo, da fantje pogodb z zvezo še vedno niso podpisali. Kljub drugačnim obljubam naj bi se te skoraj ne razlikovale od tistih, ki so jim bile ponujene že prej. "Ponudili nam niso ničesar novega. Pogoji so vsako leto slabši, čeprav smo mi vsako leto boljši. Očitno je dobro poskrbljeno le za tiste, ki so zaposleni na SZS in zato tudi dobivajo plače," je bil glede tega slabe volje najizkušenejši mož v slovenski ekipi Robert Kranjec.

Da je glede tega v ekipi gotovo prisotno nezadovoljstvo, pa je priznal tudi njen prvi mož Peter Prevc. "Da ti te papirje potisnejo v roke dva dni pred tekmo, ni sprejemljivo. O tem se pogovarjamo že pol leta, vedno se mora čakati. V tujih reprezentancah te stvari rešujejo veliko prej," je tudi on opozoril na nesprejemljiv odnos pristojnih na zvezi.

Še vedno se zatika pri bonusih za nagrade za lanskoletne dosežke, ki še vedno niso bili izplačani. Predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič pravi, da je storil vse, kar je v njegovi moči.

"Luknja iz leta 2010 se še vedno pozna. Fantom sem obljubil, da bom izpolnil pogodbo iz aneksa. Več v tem trenutku ne morem. Če pogodb ne bodo podpisali, je potem stvar zveze, ali jih bodo prijavili na tekme ali ne. Če bodo hoteli dobiti več, pa se bodo morali usesti skupaj in ugotoviti, da je to tisto, kar jim vodstvo lahko ponudi. V nasprotnem primeru se bodo morali obrniti na koga drugega. Fantje morajo vedeti, da gre denar iz programa tudi za člane ekipe B in mladinske ekipe, drugače jutri ne bo več piramide. Ne moreš kar vse pobrati, kaj je spodaj, pa te ne zanima," je skakalcem vrgel rokavico dolgoletni funkcionar s številnimi funkcijami na SZS.

ap