Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.11.2014 10:05:12
Deli članek:

Na SP tudi sedem Slovencev

Arsen Perić

Doha bo v začetku decembra gostila svetovno plavalno prvenstvo, na katerem bo nastopila tudi sedmerica Slovencev.

Konec tedna se je iztekel rok za doseganje norm, selektor Miha Potočnik pa se je odločil, da na Arabski polotok popelje sedmerico reprezentantov. Favorit za visoka mesta ostaja Damir Dugonjić, ki je bil na zadnjem tovrstnem tekmovanju pred dvema letoma v Turčiji dvakrat srebrn.

Ob Ravenčanu Dugonjiću bodo na SP nastopili še njegova klubska sotekmovalka Gaja Natlačen, Radovljičana Anja Klinar in Robert Žbogar, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, Velenjčanka Nastja Govejšek ter Mariborčan Martin Bau. Zaradi študijskih obveznosti v ZDA pa bosta tekmo izpustila Ravenčanka Tjaša Oder in Peter John Stevens iz kranjskega Triglava.

"Glede na izide sezone prvo ime reprezentance ostaja Damir Dugonjić. Po prikazanem v Zagrebu upam, da mu bo uspelo osvojiti kakšno medaljo za Slovenijo. Pri ostalih reprezentantih upam na uvrstitev do 16. mesta, kar je tudi cilj reprezentantov," je ob izboru povedal selektor Potočnik.

Med ostalimi tekmovalci Potočnik izrazito veliko pričakuje predvsem od Vozlove, ki je v pripravljalnem obdobju nizala rekorde v 25-metrskem bazenu. "Upam, da bo v najboljši formi prav na prvenstvu, potem se lahko nadejamo treh novih odličnih izidov," še pravi selektor, ki prav od vseh Slovencev pričakuje osebne rekorde oziroma izide, ki so tem dosežkom zelo blizu. Ob sicer standardnih nastopih reprezentantov je v Katarju načrtovan tudi nastop mešane moško-ženske štafete, a se bo vodstvo reprezentance o tem dogovorilo na prizorišču SP.

Pomemben test plavalce čaka konec tedna v Kranju, kjer bodo opravili generalko za SP. "Do prvenstva bo potem le še 10 dni, zato bi morali reprezentanti v Kranju že pokazati zelo dobre nastope in dosežke blizu najboljšim letos," še pravi selektor.