Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
17.11.2014 22:26:46
Deli članek:

Borčnik nepremagljiv

sm

V italijanskem balinarskem prvenstvu je Pontese na čelu z odličnim Alešem Borčnikom prišel do druge zmage, medtem ko je v derbiju petega kroga hrvaške prve lige Trio Pazin z Davidom Šircljem premagal Mariniće.

Gostovanje pri Maseri se je za balinarje Ponteseja pričakovano zaključilo s prepričljivo zmago s 17:7. Tudi tokrat so bili v moštvu enega izmed glavnih favoritov za naslov italijanskega prvaka Aleš Borčnik, Jasmin Čaušević in Zoran Rednak, med omenjeno trojico pa se je ponovno najbolj izkazal Borčnik, ki je skupaj s Stefanom Pegorarom v štafetnem zbijanju zadel 57 krogel, v hitrostnem zbijanju pa je po ogorčenem boju s 46:45 ugnal Massima Grivo.

Jure Kozjek in Erik Petrič sta v dresu Borgoneseja gostila Gaglianico, zelo izenačeno srečanje pa se je zaključilo z remijem 12:12. Kozjek je k točki prispeval zmagi v klasični igri in krogu, Petrič pa zmago v štafeti. S točko so se z gostovanja pri Quadrifogliju vrnili balinarji drugoligaša Canove, pri kateri so bili s po dvema zmagama najbolj razpoloženi Primož Brezovec, Gregor Sever in Klemen Podgoršek.

V hrvaškem prvenstvu je bilo največ pozornosti namenjeno obračunu med Triom iz Pazina in Marinići. Slednji so po uvodnih štirih zmagah v srcu Istre prvič ostali praznih rok, velike zasluge za uspeh domačinov s 15:11 pa ima David Šircelj, ki je najprej v slovenskem obračunu v hitrostnem zbijanju ugnal Gregorja Oprešnika s 45:43, nato pa je prispeval še pomembni točki v štafeti. Pri poražencih je Oprešnik ostal praznih rok, medtem ko je Toni Trobec slavil v trojki.

Reški Vargon je v domači dvorani ob dveh točkah Dejana Tonejca v igri v krog z 19:5 premagal zadnjeuvrščeni Biston in zadržal dve točki zaostanka za neporaženim Zrinjevcem.