Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
18.11.2014 10:09:17
Deli članek:

Rekorder Stanton si mane roke

Član Miami Marlines Giancarlo Stanton je v ligi MLB podpisal rekordno pogodbo, po kateri bo prejel kar 325 milijonov dolarjev.

Giancarlo Stanton je v severnoameriški baseballski poklicni ligi MLB podpisal rekordno pogodbo in s tem postal tudi človek z najvišjo pogodbo ter posledično najvišjo zagotovljeno plačo v svetu športa. Ekipa Miami Marlins bo Stantonu za 13 let igranja izplačala vrtoglavih 325 milijonov ameriških dolarjev. 

V 634 tekmah kariere v MLB je Stanton med drugim dosegel 154 home runov, v najmočnejši baseballski ligi na svetu pa je prvič zaigral leta 2010, prav tako za ekipo Marlins. Septembra letos je moral izpustiti zadnja dva tedna sezone, potem ko ga je v obraz z močno žogico zadel Mike Fiers iz Milwaukeeja, Stanton pa je ob tem utrpel zlom ličnice, poškodovane je imel tudi zobe.

Petindvajsetletni Stanton je na lestvici najbolje plačanih športnikov prehitel kolega iz sveta bejzbola Miguela Cabrero, ki je leta 2012 podpisal desetletno pogodbo, vredno "le" 292 milijonov dolarjev. Iz njegovega zasebnega življenja pa je eden bolj zanimivih podatkov povezan z njegovim imenom. Oziroma z njegovimi tremi imeni.  

Športnika portoriškega porekla sta starša poimenovala Giancarlo Cruz Mike, pri čemer ga na matično domovino bolj vezana mama skupaj s sorodniki po njeni strani kliče zgolj Cruz, oče skupaj s sorodniki po njegovi strani vztraja pri Mike, mladenič pa sam sebi pravi Giancarlo, tako ga kličejo prijatelji in tako ga najbolj pogosto naslavlja tudi javnost.