Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
29.07.2014 07:56:53
Deli članek:

Iz Avstrije v Argentino

ss

Petčlanska ekipa smučark se je vrnila s snežnih priprav na ledeniku Moelltal v Avstriji, dve dekleti pa sta v nedeljo prišli iz italijanskega Stelvia.

Kondicijske priprave, ki so se začele že v sredini meseca maja, so se tako nadaljevale s prostim smučanjem, ki se bo v naslednjih tednih nadgradilo s treningi po evropskih terenih in v Argentini. V Južno Ameriko se bodo čez teden dni odpravile smučarke, ki so trenirale v Avstriji.

Rasto Ažnoh, glavni trener ženskih ekip, je o treningu deklet v Avstriji povedal: "Vremenski pogoji so bili zelo težki, ampak smo uspeli opraviti tri dneve dobrega smučanja, tako da smo naredili veliko kilometrov vožnje na prosto, kar je bil načrt za to obdobje. S puncami sem zelo zadovoljen, predvsem s pristopom oziroma motivacijo v teh težkih pogojih, tako da lahko rečem, da smo zadovoljni končali s tem treningom." Drugi del ekipe pa je bil v Italiji: "Ekipa je predčasno končala trening v Italiji zaradi slabih pogojev. Tina Robnik in Saša Brezovnik sta se tako v spremstvu trenerjev v nedeljo vrnili domov. Zdaj moramo narediti nov načrt dela, saj je te izgubljene ure treninga treba nadoknaditi. Dekleta se bodo v četrtek zbrala pri kondicijskem trenerju in opravila še en trening. Med njimi bo tudi Vanja Brodnik, ki bo kmalu pozdravila poškodbo in upam, da bo čim prej začela trenirati, a šele takrat, ko bo pripravljena na vse obremenitve."

Na priprave v Argentino in Čile bodo odpotovale Ilka Štuhec, Ana Drev, Maruša Ferk, Katarina Lavtar in Ana Bucik. "V Argentino potujemo 5. avgusta. V načrtu je trening vseh disciplin, poudarek pa bo na tehničnih oziroma na veleslalomu. Ta je prioriteta, ker so dekleta, ki so nastopala v hitrih disciplinah, največ izgubljala na tehničnih delih prog. Ilka in Maruša naprimer, kot specialistki za hitre discipline, imata še ogromno rezerve v veleslalomu, smukaških kilometrov imata iz preteklih sezon v nogah dovolj," je še povedal Ažnoh.