Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dp
dp
28.07.2014 18:29:45
Deli članek:

V Kobaridu je futsal številka 1

Nikola Miljković

Saša Leban, trener Oplasta, si ni predstavljal, da bo šlo tako hitro. Zdaj je pred novim izzivom na svoji kratki trenerski poti. Po naslovu državnega prvaka se bo z Oplastom, kjer je tudi sklenil bogato igralsko kariero, pomeril v ligi prvakov. Turnir glavnega dela lige prvakov bodo igrali v Novi Gorici, konkurenca pa bodo eminentna imena evropskega futsala.

Kako ste zadovoljni z žrebom lige prvakov?
Žreb je atraktiven in hkrati zahteven. Nimamo kaj skrivati, dobili smo dobre ekipe. Vsi vemo, kaj pomeni Inter v Španiji. Ostala kluba pa sta taka, da sta premagljiva. Pa ne glede na to, kdo bo zmagal v kvalifikacijski skupini A. Verjamem, da bomo več kot konkurenčni.

Kaj pravijo igralci?
Govoril sem s Primožem Zorčem, Jako Sovdatom in Draganom Perendijo. Razmišljajo precej podobno kot jaz. Strinjamo se, da bi bil lahko žreb precej slabši. Lažje niti ne bi mogli dobiti, saj slabih ekip tako ali tako na tej ravni v Evropi ni. V vsakem primeru pa bodo na svoj račun prišli gledalci, ki bodo imeli kaj videti na turnirju v Novi Gorici.

Kaj časa vaše igralce v prihodnjem mesecu in pol?
Ta konec tedna gremo na Dunaj, kjer bo močan mednarodni turnir. Poleg hrvaškega Alumnusa bosta igrala še Era Pack in Györ. Naša naloga bo, da preizkusimo nekaj igralcev, ki bodo morda okrepili našo ekipo. Zaigrali bodo tudi mladi, ki bodo lahko videli, kako resno se da računati na njih. Z nami ne bo Rajka Uršiča in Primoža Zorča.

Kdaj začnete priprave?
Med 10. in 15. avgustom, čaka pa nas še nekaj prijateljskih tekem z Alumnusom in Ekonomcem.

Prej ste omenili Rajka in Primoža. Kako je z njima?
Primož se je odločil, da v ligi prvakov še igra. Z Rajkom so pogovori v teku, ne vem, kako se bo odločil. Ostali igralski kader ostaja, dodali pa bomo največ enega igralca. Imamo dobro, obetavno in mlado ekipo. Prepričan sem, da bomo konkurenčni.

Ste pričakovali, da se vam bo kariera na klopi odvila v to smer? Prišli ste na pomoč Oplastu, zdaj pa liga prvakov.
Prav sanjsko je vse skupaj. Niti predstavljal si nisem, da bo šlo vse tako hitro. A tako je. Potrebovali so me in nisem preveč razmišljal. Izziv sem sprejel. Zdaj je tu liga prvakov, ki je velik izziv tudi zame. Se pa okrepitev obeta tudi v trenerskem štabu.

Kaj pomeni liga prvakov za Kobarid?
Liga prvakov je velika vzpodbuda za naše igralce, klub ter za celo dolino. V Kobaridu je futsal tako ali tako številka ena. Večina naših igralcev na takem nivoju še ni igrala, zato bo ta turnir nekaj posebnega za njih. Klub bo izkoristil priložnost in se vnovič predstavil v Evropi. Prepričan sem, da bomo dostojno zastopali barve Slovenije. Tako kot je to počela Litija, a se zavedamo, da so rezultati Litijanov težko ponovljivi.