Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jz
Jz
28.07.2014 16:49:57
Deli članek:

Kdo in kje v tujini

Grega Wernig

Kopica slovenskih reprezentantov bo tudi letos igrala v tujini. Kdo je v zadnjem času zamenjal klub?

Kapetan slovenske reprezentance Igor Osredkar ostaja član hrvaškega državnega podprvaka Makarske. "Vsaj še eno sezono bom nosil dres Makarske," je potrdil Osredkar, ki si želi v novi sezoni z zasedbo iz Dalmacije na vrh. 28-letni Osredkar je zbral za Slovenijo 103 nastope, dosegel je 45 golov.

Klub pa je zamenjal drugi slovenski reprezentant Alen Fetić, ki pa ostaja na tujem. Po novem bo igral v dresu Splita, s katerim je sklenil dveletno pogodbo. To je tretji klub na tujem, kjer se bo Fetić preizkusil. Dvakrat je bil član Makarske, vmes pa je pol sezone igral v srbskem državnem prvaku Ekonomcu, s katerim je nastopil tudi v ligi prvakov. 22-letni Fetić je v dresu Slovenije je zbral 57 nastopov, dosegel pa je 18 zadetkov.

Nekdanji slovenski reprezentant Slaviša Goranović bo tudi v novi sezoni igral v Italiji. Nosil bo dres Manzana, ki nastopa v C1 italijanski ligi. Goranović je v minuli sezoni nastopal za Palmanovo, ki je zasedla šesto mesto v ligi B, Slaviša pa je dosegel kar 31 zadetkov. V dresu Slovenije je Goranović zbral 47 nastopov, zabil je 14 zadetkov.

Reprezentančni vratar Alen Mordej bo tudi v novi sezoni igral na tujem. Zapustil je Francijo, kjer je bil sezono in pol, in odšel v Italiji. V B ligi bo branil barve Palmanove, kjer igrata tudi Slaviša Božič in Miodrag Vajkič. Italijanska serie B je sicer tretja kakovostna liga naših zahodnih sosedov, Palmanova je lani za dve točki zgrešila končnico za drugo ligo. 24-letni Mordej je sicer za Slovenijo zbral 31 nastopov.

Sebastjan Drobne pa se vrača na Ciper. "Vesel sem, ker se vračam na otok," je ob podpisu pogodbe z novincem v ligi ekipo Anorthosisa povedal 26-letni slovenski reprezentant. Na Cipru je cenjen in poznan, tu je branil barve Strovoluja (2012/2013 – 19 tekem, 32 golov) in ENP-ja (v pol sezone 2013/2014 - 9 tekem in 15 golov). "Klub si želi med štiri najboljše," je še dodal Drobne, ki je navijačem obljubil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči. Sevničan, poleg Sevnice je igral še v Dobovcu ter francoskem Toulonu, je tudi standardni član reprezentance, za katero je zbral 57 nastopov, dosegel pa 22 golov