Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
28.07.2014 15:34:24
Deli članek:

Brez navodil iz boksov

Reuters

Pri Mercedesu so se odločili, da se v prihodnje več ne bodo vmešavali v boj med obema njihovima dirkačema, Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom.

Odlična dirka za veliko nagrado Madžarske na Hungaroringu je poskrbela za tudi nekaj kontroverznosti znotraj enega moštva. Govora je seveda o moštvu Mercedesa, kjer sta se dirkača Lewis Hamilton in Nico Rosberg spustila v dvoboj preko radijske zveze. 

Britanski voznik je namreč dobil navodila iz boksov, da spusti Rosberga, ki je bil hitrejši, predse, vendar samosvoj Hamilton kljub temu, da so mu to naročili kar trikrat, ni želel storiti. Rosberg je tako obtičal za Hamiltonom za kar devet krogov, preden se je predal in odšel v bokse po zamenjavo koles. 

"Do takšne situacije več ne bo prišlo, ker se bomo iz te, ki se je zgodila na Hungaroringu, nekaj naučili," je povedal šef moštva Toto Wolff in dodal: "Ne moremo pričakovati, da se bo dirkač v drugi polovici sezone kar umaknil svojemu največjemu tekmecu v boju za naslov svetovnega prvaka."

Lewis Hamilton je mnenja, da je ravnal prav, ker ni poslušal navodil iz garaže: "Mislil sem si: 'V igri si za zmago, le zakaj bi nekoga spustil predse?' Če bi ga spustil predse takrat, ko so to zahtevali od mene, bi me Rosberg zagotovo do konca dirke z novimi pnevmatikami ujel, čeprav je naredil postanek več."

Razlika med vodilnim Rosbergom in drugouvrščenim Hamiltonom po enajstih dirkah znaša pičlih 11 točk.