Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.02.2021 15:00:20

Murray za okužbo s koronavirusom krivi TENIŠKO ZVEZO

Profimedia
Nekdanji prvi teniški lopar sveta Andy Murray je za okužbo z novim koronavirusom, zaradi katere ni smel odpotovati v Avstralijo na prvi turnir za veliki slam v sezoni, okrivil domačo britansko teniško zvezo. Murray trdi, da se je z virusom okužil v nacionalnem teniškem centru v Londonu, poročanje britanskih medijev povzema francoska agencija AFP.

Murray je v Melbournu kar petkrat nastopil v velikem finalu, vselej pa je ostal praznih rok. Uspešnejši je bil v Wimbledonu, kjer je slavil v letih 2013 in 2016, na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku pa leta 2012.

Škot se po pozitivnem testu ni smel vkrcati na letalo za Avstralijo. Kot je povedal v videokonferenčnem pogovoru z britanskimi novinarji, je bil "precej bolan" in je virus prenesel tudi na svojo ženo Kim in njune tri majhne otroke.

"S povsem osebne perspektive sem bil jezen, ker sem zamudil turnir in nisem mogel iti v Avstralijo," je razkril Murray, ki se namesto v Melbournu pripravlja na vrnitev na veliko sceno na drugorazrednem tekmovanju challenger v Italiji.

"Ampak potem je tukaj še širša, pomembnejša slika, da ne gre le za teniški turnir, ampak za to, da sem okužil družinske člane. To me zelo skrbi."


Nekdanji prvak Wimbledona in OP ZDA je prepričan, da je virus staknil v nacionalnem teniškem centru, zato je podvomil o ukrepih in ustreznih zdravstvenih protokolih za zajezitev širjenja okužb v objektu, kjer je med pandemijo trenirala večina britanskih vrhunskih teniških igralcev.

"Nisem se mogel okužiti nikjer drugje, ker že deset tednov nisem zapustil hiše ali nacionalnega teniškega centra, potem pa je bilo tam nekaj pozitivnih primerov. Vsekakor virusa nisem dobil od družine, ker so bili vsi negativni," je dejal.

Iz britanske teniške zveze so v izjavi za javnost zavrnili pomisleke in zapisali, da so uporabili "stroge in ustrezne ukrepe".

"V skladu z vladnimi smernicami za vadbene centre dosledno uporabljamo stroge in ustrezne ukrepe, testiranja in druge protokole. Naše protokole redno sporočamo vsem, ki uporabljajo prizorišče, in pričakujemo, da se jih bodo uporabniki držali, tudi v salonu za igralce in v vseh drugih delih stavbe."

Murray bo sezono odprl v Italiji v deželi Piemont. Zaigral bo na turnirju ATP-challenger Biella z nagradnim skladom 44.820 evrov, na katerem bosta igrala tudi Slovenca Blaž Kavčič in Blaž Rola, ki je šesti nosilec. Murray je prvi. Finale turnirja bo 14. februarja.

Članki iz rubrike