Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.02.2021 13:25:51

SAGA JE KONČANA, Hamilton podaljšal, toda ...

Reuters
Britanski dirkač formule ena Lewis Hamilton je uradno podpisal novo pogodbo z Mercedesom, s katerim je osvojil šest naslovov svetovnega prvaka. Šestintridesetletni zvezdnik dirkaškega športa bo del Mercedesove garaže ostal vsaj do konca sezone 2021, je sporočilo moštvo na spletni strani.

S tem je končana zelo dolga saga glede podpisa nove pogodbe, ki se je vlekla vse od začetka lanske sezone. "Moštvo Mercedes-AMG Petronas lahko z veseljem sporoči, da bosta svetovni prvak in najboljši konstruktor sodelovala tudi v letu 2021," so zapisali v izjavi za javnost.

Hamilton je bil od 31. decembra brez pogodbe, v medijih pa se je večkrat ugibalo o razlogih za odlašanje podpisa nove. Na koncu sta se strani sporazumeli zgolj za eno sezono. Po sezoni 2021 bo namreč v karavani F1 zavel svež veter s številnimi novimi pravili, kar utegne premešati karte med ekipami.


Svetovni prvak je pri Mercedesu od sezone 2013, a podpisuje krajše pogodbe. Zadnjo je tako sklenil za dve leti leta 2018. Britanec je v karieri zmagal na 95 velikih nagradah, s čimer je v pretekli sezoni izboljšal rekord legendarnega Nemca Michaela Schumacherja (91).

S sedmimi naslovi se je na večni lestvici izenačil z nesrečnim nemškim dirkačem. Z McLarnom je bil svetovni prvak leta 2008, z Mercedesom pa v letih 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 in 2020.

Nova sezona F1 se bo začela v Bahrajnu 28. marca.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike