900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.02.2021 13:55:22

33:0! Nole (p)ostaja njegova NOČNA MORA

Reuters
Srb Novak Đoković je zelo prepričljivo začel obrambo lanskega naslova zmagovalca teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Prvi nosilec je 66. igralca sveta, Francoza Jeremyja Chardyja, premagal brez izgubljenega niza s 6:3, 6:1, 6:2.

V prvem nizu se je favorizirani Srb še nekoliko ogreval, nato pa v naslednjih dveh oddal le še tri igre. Dvoboja v Rod Laver Areni je bilo konec že po eni uri in 35 minutah.

Đokovića v naslednjem krogu čaka Američan Frances Tiafoe, 62. igralec sveta, ki je uvodoma ugnal Italijana Stefana Travaglio.

Đoković v Melbournu napada deveti naslov zmagovalca turnirja za grand slam v Avstraliji. Skupno ima v svojih vitrinah že 17 turnirjev velike četverice.

"Videti vse te navijače mi kar napolni srce. To je največje število ljudi, ki sem jih videl na tribunah v zadnjih 12 mesecih. Vse prevečkrat to vzamemo kot nekaj samoumevnega," se je 33-letni Beograjčan zahvalil za podporo.

"Želel sem začeti dobro. To je zelo posebno igrišče, moje najljubše. Srečen sem lahko, da sem si tu ustvaril toliko spominov, in prizadeval si bom, da bo tako tudi v prihodnje," je še dodal Srb po tem, ko je še štirinajstič na prav toliko dvobojih premagal Chardyja. Še več, Đoković pri tem ni izgubil niti niza. 33:0.


Zanesljivo je napredoval tudi Avstrijec Dominic Thiem. Tretji nosilec in zmagovalec lanskega OP ZDA je bil s 7:6 (2), 6:2, 6:3 boljši od Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Njegov tekmec v finalu New Yorka, Nemec Alexander Zverev, je za napredovanje v drugi krog potreboval niz več. S 6:7 (8), 7:6 (5), 6:3, 6:2 je premagal Američana Marcosa Girona.

V drugi krog so napredovali tudi osmi nosilec, Argentinec Diego Schwartzman, Kanadčan Felix Auger-Aliassime, Bolgar Grigor Dimitrov, Švicar Stan Wawrinka, Pablo Carreno-Busta in Nick Kyrgios.

V ženski konkurenci sta že zgodaj zjutraj napredovali Japonka Naomi Osaka in 23-kratna zmagovalka turnirjev velike četverice, Američanka Serena Williams. Zanesljivo je do drugega kroga po zmagi proti Viktoriji Kužmovi s 6:0, 6:4 prišla tudi ena od favoritinj za naslov, Belorusinja Arina Sabalenka. Njenemu zgledu je sledila tudi Romunka Simona Halep z zanesljivo zmago proti domačinki Lizette Cabrera s 6:2, 6:1.

Več kot 17 mesecev po zmagi na OP ZDA je vrnitev na igrišča uspela tudi Kanadčanki Bianci Andreescu. Izpustila je celotno sezono in tudi pripravljalni turnir pred letošnjim OP Avstralije, v prvem dvoboju pa je po treh nizih s 6:2, 4:6, 6:3 ugnala Romunko Mihaelo Buzarnescu. Napredovali sta tudi dvakratna zmagovalka Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova in lanska zmagovalka Rolanda Garrosa, Poljakinja Iga Swiatek.

Slovenci prvi dan niso bili uspešni. Aljaž Bedene je izgubil proti Kazahstancu Aleksandru Bubliku, medtem ko sta morali Tamara Zidanšek in Polona Hercog priznati premoč Kazahstanki Zarini Dijas oziroma Francozinji Caroline Garcia.

V torek bo na igrišče št. 13 stopila še zadnja Slovenka v posamični konkurenci. Kaja Juvan bo izzvala Britanko Johanno Konto.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike