maska Dobra karma

Obstajajo tudi maske, ki si jih ljudje nadanemo ...

mina miha1 Svet24.si

Najmlajši čuk se bo oženil

marjan sarec pl1 Reporter.si

»Janša še naprej lomasti po državi« - Marjan ...

slovenska policija, policijski trak, stop policija, mercator Svet24.si

Grozljivo odkritje v Novem mestu: v peči našli ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

EMA 2021 - Lea Sirk - foto - Adrian Pregelj Njena.si

Drzna Sirkova presenetila z dekoltejem

karla ženim sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Karlina drastična preobrazba

STA
STA
0 07.02.2021 17:23:26

Horvatovi norma za EP na 800 v Novem mestu

Peter Kastelic
Anita Horvat, slovenska rekorderka na 400 m, je zadnji dan kvalifikacij za dvoransko državno prvenstvo v atletiki v Novem mestu zmagala na 800 m ter s časom 2:04,84 izpolnila normo (2:05,50) za marčevsko dvoransko evropsko prvenstvo v Torunu na Poljskem. Horvatova je sicer že imela normo za tek na 400 m.

Na 60 m ovire je bila z 8,31 sekunde v kvalifikacijah najboljša Hrvatica Ivana Lončarek, ki nastopa za ljubljanski Mass, druga pa članica Olimpije Joni Tomičić Prezelj (8,40). Prva je bila v finalu diskvalificirana, Tomičić Prezljeva pa je zmagala z 8,49. Med atleti je zmago slavil Matic Ian Guček (Kladivar 8,47).

V troskoku se je Jan Luxa (Mas) približal 16 m (15,98 m), slovenski rekorder v skoku s palico Robert Renner (Kladivar) pa je ostal brez izida, saj je letvico na svoji začetni višini 5,25 m trikrat podrl."Prvič sem tekla na tekmi 800 m, bilo je tako, kot sem pričakovala, mogoče celo malo lažje. V prvih 400 m mi je pomagala Veronika Sadek, potem sem držala ritem, v nadaljevanju pa sem tekla sama. Sedaj imam normi za 400 in 800 m za EP. Če bom dobila povabilo za kakšen miting na tujem, bom tudi tam tekla na 800 m, sicer pa konec naslednjega tedna na DP," je pojasnila Horvatova.

"Pred tekmo nisem imela v mislih kakšnega končnega časa, želela sem le dobro in v pričakovanem ritmu odteči prvih 400 m in nato tako tudi v drugi polovici tekme. Vesela sem, da sem sedaj v skupini trenerja Tevža Korenta, v kateri sta tudi Maruša Mišmaš Zrimšek in Klara Lukan. Vzdušje je zelo dobro, tudi prava energija, pomagamo si med seboj na treningih, tudi na tekmah, kot danes meni Veronika, in sem zelo zadovoljna. To zimsko sezono bi lahko opisala kot tisto, v kateri se nekako še odločam med obema disciplinama, ali 400 ali 800 m," je še pristavila Horvatova.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike