Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.09.2019 14:31:33

Japonsko-ruski finale v Osaki, češko-poljski obračun v Seulu

Znane so finalistke dveh teniških turnirjev WTA na Daljnem vzhodu. V Osaki na Japonskem se bosta za naslov pomerili domača zvezdnica Naomi Osaka, ki bo lopar prekrižala z Rusinjo Anastasjo Pavljučenko, v Seulu v Južni Koreji pa se bosta v finalu udarili Čehinja Karolina Muchova in Poljakinja Magda Linette.

V Osaki na turnirju z nagradnim skladom 823.000 ameriških dolarjev je Naomi Osaka, prva nosilka, gladko v dveh nizih s 6:4, 6:1 premagala Belgijko Elise Martens ter si zagotovila nastop v finalu na svojem prvem turnirja po porazu v osmini finala na turnirju za grand slam v New Yorku, na katerem tako ni ubranila lanske lovorike in je izgubila tudi status prvega ženskega loparja v karavani.

Druga finalistka Osake je nepostavljena Pavljučenkova, ki je, prav tako brez izgubljenega niza, z dvakrat 6:3 izločila četrto nosilko, nekdanjo številko 1 ženskega tenisa Nemko Angelique Kerber.



Obe finalistki sta sicer odigrali zaporedoma dva dvoboja, najprej zaradi dežja prekinjena četrtfinalni obračuna, nato pa še polfinalna. Edina, ki danes ni imela dvojnega sporeda, je bila Kerberjeva, ki je dan prej slavila še pred povodnjijo po predaji v tretjem nizu ameriške tekmice Madison Keys.

V Seulu na turnirju z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev pa je v polfinalu Muchova, ki je tretja nosilka, ugnala v dveh nizih Kitajko - Wang Yafan, medtem ko je Linettejeva, četrta nosila, premagala v treh nizih drugo nosilko Rusinjo Jekaterino Aleksandrova s 7:6 (5), 7:6 (7).

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike