mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.09.2019 09:05:34

V ritmični gimnastiki za zdaj brez Slovenije na OI 2020

Mednarodna gimnastična zveza (Fig) je po končanem svetovnem prvenstvu posameznic v Bakuju, kraljica mnogoboja je še tretjič zaporedoma postala Rusinja Dina Averina, uradno objavila seznam držav, ki so si neposredno zagotovile mesto na olimpijskem turnirju v Tokiu 2020. Med njimi za zdaj ni Slovenije, naslednji prerez bo aprila 2020.

Na seznamu 16 gotovih potnic na olimpijski turnir sta po dve ruski, izraelski, bolgarski, ukrajinski, italijanski, ameriški ter beloruski ritmičarki ter po ena japonska in azerbajdžanska predstavnica, je v petek zvečer objavila mednarodna zveza.

Slovenska junakinja tega SP, Rusinja s slovenskim potnim listom Jekaterina Vedenejeva je v mnogoboju zasedla 17. mesto in le za 75 tisočink točke zgrešila tako želeno šestnajsterico, ki bi Sloveniji že prinesla olimpijsko bero.

Kljub temu so še možnosti za olimpijski nastop Slovenke. Drugi kriterij bo svetovni pokal 2020, kjer bodo pri mednarodni zvezi objavili nov seznam 27. aprila 2020 s tremi novimi telovadkami, maja 2020 bo znanih še dodatnih pet tekmovalk s celinskih prvenstev, četrti kriterij je vozovnica za domačina - tu bi lahko Vedenejeva kot 17. že prišla na OI, saj je bila Japonka Kaho Minagawa boljša in je zasedla 13. mesto, tako da Japonska ne potrebuje posebnega povabila -, peti pa posebno povabilo tripartitne komisije.



Skupno bo na olimpijskem turnirju posameznic nastopilo 26 tekmovalk.

Prvenstvo v Bakuju se bo v soboto nadaljevalo s skupinskimi sestavami. Tri reprezentance, Bolgarija, Rusija in Italija, so si olimpijski nastop zagotovile že na lanskem SP, z letošnjega prvenstva pa bo olimpijske vozovnice pridobilo še pet najboljših iz mnogoboja.

Slovenk ne bo na prvenstvu v skupinskih sestavah, ker se na prvem kvalifikacijskem situ za OI, lanskem SP, niso prebile med najboljših 24 ekip. Pristale so na 26. mestu.

Članki iz rubrike