krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 21.09.2019 13:13:14

Gajser Ptujčanom zagotovil tri točke

Dobovec in Vrhnika po dveh krogih ostajata neporažena na vrhu prvenstvene lestvice 1. slovenske futsal lige. To pot sta obe moštvi slavili v gosteh. Do prvih zmag v sezoni so prišli Litijani in Ptujčani, ki so do zmage prišli z zadetkom Tilna Gajserja.

Ptujčani si lepše vrnitve v 1. SFL niso mogli zamisliti. Po več kot 3400 dneh so spet odigrali tekmo med slovensko futsal klubsko elito in slavili zmago. V 38. minuti so do zmage prišli z zadetkom Tilna Gajserja.

Prve zmage se veselijo tudi v Litiji. Desetkratni državni prvaki so s 3:1 porazili škofjeloški Stripy. Delo je domačinu olajšal Tine Šturm, ki je že v 3. minuti zabil avtogol. Borut Ručna je v 22. minuti povišal na 2:0, za nekaj več napetosti v končnici je z avtogolom poskrbel Anže Širok. Dileme okoli zmagovalca je v 38. minuti rešil Nik Jelič.

Z drugo zmago se na vrhu prvenstvene lestvice utrdili prvaki, ekipa Dobovec Pivovarna Kozel, ki se iz Posočja, gostovali so pri Kobaridu, vrača z zmago 5:2. Kristjan Čujec je v 10. minuti poskrbel za prvo vodstvo kozlov, Alen Fetić je z dvema zadetkoma v 17. minuti povišal na 1:2: in 1:3. Gola za domačine je prispeval Ilija Aleksič (12. in 27. minuta), za konec sta bila uspešna še Žiga Čeh in Čujec.

V zadnji minuti, bolje rečeno pet sekund pred koncem tekme, pa je padla odločitev o zmagovalcu v Ljutomeru. Na koncu je bilo 3:2 za futsaliste z Vrhnike Siliko. Na začetku sta zadela sta Aljaž Končan in Admir Ćosić. Aleš Marot in Domen Klanjšek sta med 33. in 37. minuto poskrbela za izenačenje. Zadnji pisk sirene pa je prehitel Čosić za končnih 2:3.



* 1. SFL, 2. krog:
- petek, 20. 9.
Litija - Stripy 3:1 (1:0)
Tomaž Šic Bar - Siliko 2:3 (0:0)
Oplast Kobarid - Dobovec Pivovarna Kozel 2:5 (1:3)
Sevnica - Hiša Daril Ptuj 0:1 (0:0)

Značke: dvoranski nogomet, dp

Članki iz rubrike