gobar01 Svet24.si

Zakaj strastni gobarji ne izdajo bogatega rajona

alma drešević Svet24.si

Otrok ni več kazal znakov življenja, prisebna ...

ženska ogledalo Dobra karma

Če želite biti srečni jutri, začnite delati na...

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

Nika Zorjan priznala, da je Rok Piletič ...

petra kercmar Njena.si

Ta krasna ženska je mati Petre Kerčmar

STA
STA
0 21.09.2019 12:55:52

Živa Dvoršak brez finala v Bologni

Arsen Perić
Slovenska strelka Živa Dvoršak se je na evropskem prvenstvu v Bologni krčevito borila za preboj v veliki finale v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. V skoraj triurnem strelskem maratonu je zadela 1172 krogov, od tega 393 v klečečem in ležečem ter 386 krogov v stoječem položaju, kar je na koncu zadostovalo za 18. mesto.

Na današnji tekmi sta nastopili še dve slovenski strelki: Urška Kuharič je s 1154 krogi osvojila 57., Klavdija Jerovšek pa s 1145 krogi 63. mesto.


Slovenija je ekipno tekmo s 3471 krogi končala na 14. mestu. Z novim svetovnim in evropskim rekordom je slavila Norveška (3531), druga je bila Rusija (3519), tretja pa Nemčija (3512).

Na današnji kvalifikacijski tekmi je bila najbolj natančna Švicarka Nina Christen, ki je visoko raven streljanja zadržala tudi v velikem finalu in slavila s 460,6 kroga. Srebrno kolajno je osvojila Belorusinja Marija Martinova (456,9), bronasto pa Norvežanka Jenny Stene (444,9).

Današnja tekma v Bologni je bila za Dvoršakovo, ki se je na letošnjih tekmah za svetovni pokal dvakrat prebila v veliki finale, letošnja zadnja priložnost za pridobitev olimpijske kvote za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu.Slovenska strelska reprezentanca z zračnim in malokalibrskim orožjem še nima zagotovljenega nastopa na igrah v deželi vzhajajočega sonca. Drugo leto bo imela še dve priložnosti: najprej na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem med 23. februarjem in 3. marcem v poljskem Vroclavu, nato pa še na olimpijskih kvalifikacijah med 17. in 28. majem v češkem Plznu.

Denis Bola Ujčič je dvodnevno tekmo v disciplini pištola na 25 metrov s 570 krogi končala na 35. mestu. V preciznem in hitrostrelnem delu dvodnevne preizkušnje je strelka iz Postojne zadela po 285 krogov. Jože Čeper, ki je v torek zasedel sijajno šesto mesto na tekmi s standardno pištolo na 25 metrov, je dvodnevno tekmo v disciplini hitrostrelna pištola na 25 metrov s 546 krogi končal na 44. mestu.

Denis Bola Ujčič in Jože Čeper bosta v nedeljo nastopila še na mešani tekmi s standardno pištolo na 25 metrov, medtem ko Rajmonda Debevca, Robija Markojo in Dušana Ziška prihodnji teden na vojaškem strelišču v Tolmeču pri Vidmu čakajo preizkušnje z velikokalibrsko puško na 300 metrov.

Značke: strelstvo, ep, italija

Članki iz rubrike