Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
22.08.2014 20:54:36
Deli članek:

Bedene spet ostal pred vrati

Arsen Perić

Ljubljančan se je poslovil v tretjem krogu kvalifikacij za zadnji grand slam sezone. Premagal ga je Nemec Peter Gojowczyk s 3:6, 6:4, 6:3.

Bedene je trenutno na 133. mestu na svetu in je imel za cilj, da se uvrsti na glavni turnir, kjer je igral tudi lani (letos je bil v prvem krogu Melbourna, lani pa je izpadel v prvem krogu vseh štirih grand slamov). V prvi dveh krogih kvalifikacij je igral solidno in premagal dva nasprotnika (realno sta bila precej slabša od Aljaža), potem pa ko je včeraj naletel na igralca podobne kakovosti kot je sam, pa je pokleknil. Gojowczyk je sicer 13. mest višje kot Aljaž na lestvici ATP, vendar je bil Bedene lani ferbruarja že 71. igralec sveta, medtem ko je bil Nemec najvišje na 99. mestu na svetu. Gojowczyk je letos odigral sicer nekaj dobrih dvobojev (v Davisovem pokalu je premagal Jo-Wilfreda Tsongaja), vendar ni bil nepremagljiv. Potem ko je Bedene dvoboj dobro začel in dobil prvi niz (izkoristil je edino priložnost za break), je v nadaljevanju dvoboja slabše serviral, posebej v tretjem nizu, ko je imel le 36-odstotni prvi servis. S tako igro se dvoboja seveda ne more dobiti in Gojowczyk, ki je stopnjeval igro in ritem (v tretjem nizu je imel prvi servis 83-odstoten), je na koncu zasluženo slavil.

BOSTA PA OBA BLAŽA
Po vodi je tako splavala lepa priložnost za Bedeneta, da zaigra na glavnem turnirju in se pridruži dvojici slovenskih Blažev (Roli in Kavčiču), ki sta neposredno uvrščena na glavni turnir, ki se začne v ponedeljek. Bedene s tako igro, kot je kaže zdaj, ne bo ravno pripomogel k temu, da bi ga na britanski teniški zvezi sprejeli z odprtimi rokami, saj počasi izgublja stik s prvo stoterico najboljših na svetu, povprečnim (za vrhunsko raven tenisa seveda) igralcem pa Britanci zagotovo ne bodo dajali državljanstva.

TRIJE POLFINALI
Na ITF turnirju v belgijskem Wanfercee-Bauletu (15.000 USD) se je Dalila Jakupović, ki je tretja nosilka turnirja, uvrstila v polfinale. V četrtfinalnem obračunu je z rezultatom 6:2, 6:4 premagala Argentinko Tatiano Bua. V polfinalu se bo pomerila z domačinko Sofie Oyen, ki se je morala na glavni turnir prebiti skozi kvalifikacije, saj je šele 943. igralka sveta. Na turnirju v Vinkovcih (10.000 USD) je v polfinale napredovala Polona Reberšak. V četrtfinalu je s 3:6, 6:3, 6:2 premagala Slovakinjo Katarino Stresnakovo. V polfinalu bo igrala z drugo nosilko, Hrvatico Ivo Mekovec. V četrtfinalu je bil na moškem futuresu v Čakovcu (10.000 USD) uspešen tudi Mike Urbanija. S 4:6, 7:6 (6), 6:3 je izločil šestega nosilca, Hrvata Duja Kekeza. V polfinalu bo igral z drugim nosilcem, Francozom Enzo Couacaudom.