Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
22.08.2014 19:16:20
Deli članek:

Na EP brez huje poškodovanega Kumra

vszi

Le pred nekaj dnevi je podpisal pogodbo z ACH Volleyjem in se veselil igranja v ligi prvakov ter hitro bližajočega se mladinskega evropskega prvenstva, zdaj pa je Davida Kumra doletela huda poškodba.

Visokorasli korektor je prepričal vodstvo ACH Volleyja, ki je mrzlično iskal igralca na njegovem igralnem mestu, a žal se je njegova pot v oranžnem dresu začela klavrno. Med reprezentančnim premorom si je namreč na pripravljalni tekmi aktualnih državnih prvakov huje poškodoval koleno, najverjetneje gre za strgane vezi. "Izpustiti bo moral tako evropsko prvenstvo kot dobršen del letošnje sezone. Vsi mu želimo, da bi čim prej okreval in obljubljamo, da se bomo na evropskem prvenstvu borili tudi zanj," je z grenkim priokusom povedal selektor Iztok Kšela. Veliko večino bremena na mestu korektorja bo tako nosil Tonček Štern. Za nameček je zbolel še sprejemalec Matej Kök, ki je obležal v postelji. Da pa vendarle ne bi bilo vse tako črno, se izboljšuje stanje Jakoba Rojnika, ki si je med prvim delom priprav poškodoval gleženj. 

Prvenstvo najboljših mladih odbojkarjev stare celine se bo začelo čez teden dni, do takrat pa se slovenska izbrana vrsta pripravlja na Slovaškem, ki je poleg Češke gostiteljica prvenstva. "Na treningih največ pozornosti namenjamo uigravanju, servisu in sprejemu. Pred nami je še teden dni priprav, kar je ravno dovolj časa, da pridemo v želeno formo. Upam le, da so poškodbe in bolezni zdaj preteklost," še dodaja Kšela.