nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

denar Odkrito.si

10 zanimivosti o denarju

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

pu
pu
0 27.04.2020 14:46:19

Nekdanja olimpijka in evropska prvakinja MED PANDEMIJO POMAGA LJUDEM, tako kot njena največja tekmica

Potem ko je pandemija koronavirusa zaustavila svet, močno zarezala v življenja ljudi, je vsaka pomoč izjemno dobrodošla.

Nekdanja slovenska olimpijka plavalka Sara Isaković, doktorica psihologije, te dni poskuša ljudem pomagati s svojimi nasveti tudi prek družbenih omrežij. Tako ljudi spodbuja, naj skrbijo za svoje mentalno in fizično zdravje, da morajo predvsem ohraniti mirnost ter da naj se redno gibajo na svežem zraku. Prav tako Sara daje veliko na redno meditacijo, ki pomaga vsem ohraniti zdravo pamet in predvsem zavedanje telesa.

isakovic
Instagram


Sarina kolegica in tekmica Federica Pellegrini, ki še ni zaključila plavalne kariere, pa poskuša te dni pomagati predvsem zdravnikom. Tako je 32-letnica za dobrodelno dražbo za bolnišnico v Bergamu prispevala 60 predmetov iz svoje kariere, med njimi tudi kopalke, v katerih je na olimpijskih igrah v Pekingu premagala slovensko šampionko Saro Isaković in osvojila zlato medaljo. Federica, ki je na zadnjih igrah v Riu de Janeiru nosila italijansko zastavo, je olimpijska prvakinja na 200 metrov prosto in svetovna rekorderka v isti disciplini iz Rima 2019.

isakovic Pellegrini
Reuters


Pred dvanajstimi leti je Isakovićevo premagala za 15 stotink sekunde.

Sara Isaković, danes ima 31 let, je ob srebrni kolajni na olimpijskih igra v Pekingu v letu 2008 osvojila še zlato kolajno na evropskem prvenstvu v Eindhovnu.

Članki iz rubrike