Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

nu
nu
5 27.04.2020 07:42:24

"Zakaj bi jim dal denar?! Nihče od njih NE BO STRADAL! Raje bi ga ..." je BESNEL zvezdnik in ODKLONIL POMOČ!

Profimedia
Novak Đoković je prišel na zamisel, da bi pomagal najbolj prizadetim v teniški karavani.

Pri tem je na svojo stran pritegnil praktično vse, ki v teniški karavani nekaj pomenijo. Solidarnost sta izkazala tudi Rafael Nadal in Roger Federer, njihov namen pa je, da bi s finančno donacijo na pomoč priskočili nižjerangiranim kolegom, vendar se je izkazalo, da niso vsi enakega mnenja kot oni.

Zamisel, da bi najboljši donirali denar v sklad, v katerem nameravajo zbrati 4,5 milijona evrov za nižjerangirane tenisače, se vsem ne zdi tako dobra. Tretji lopar sveta Dominic Thiem se je odločno uprl, ko je videl, da bi dal svoj denar tistim, ki naj bi jih trenutna situacija najbolj prizadela.


"Res ne vem, zakaj bi takim igralcem dajal denar," je dejal Thiem in s tem več kot namignil, da se ne namerava odreči niti enemu od približno 22 milijonov evrov, ki jih je dobil s turnirskimi nagradami. "Nobenemu od najboljših tenisačev ni bilo nič podarjenega, sami smo si morali izboriti mesto med najboljšimi. Pri nobenem poslu ne dobiš garancije, da boš dober in da boš dobro zaslužil, takšno je moje mnenje o tej zadevi," je svoje mnenje povedal Thiem.

Po Đokovićevem načrtu bi vsak igralec na lestvici ATP, ki je uvrščen od 250. do 700. mesta, dobil okoli devet tisoč evrov pomoči, medtem ko bi pet najvišje uvrščenih v sklad vplačalo dobrih 29 tisočakov, ostali pa 4500 evrov. Dobrih 900 tisočakov bi prispeval ATP, 450 tisoč pa vsak od štirih turnirjev za Grand Slam.

"Iskreno mislim, da se noben tenisač ne bo boril za preživetje, tudi od tistih, ki so uvrščeni še veliko nižje. Zelo veliko igralcev sploh ne živi na profesionalni način, saj šport pri njih ni na prvem mestu. Nihče ne bo stradal!" je prepričan Thiem, ki je s tem v teniški karavani verjetno dobil ogromno sovražnikov, a se pri tem ni ustavil. "Raje bi denar doniral ljudem ali organizacijam, ki ga res potrebujejo."

Članki iz rubrike