kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 27.04.2020 10:11:36

ZAČELO se je! Bo to SPROŽILO PLAZ?! Brezsrčni zvezdnik je postal TARČA ŽALJIVK!

vszi
Jasno je bilo, da besede Dominica Thiema, ki je zavrnil pomoč nižjerangiranim tenisačem, ne bodo šle kar tako mimo.

Tretji tenisač sveta se je uprl ideji Novaka Đokovića, ki želi finančno pomagati nižjerangiranim igralcem. Srb je pri tem naletel na zelo pozitiven odziv, toda Thiem ne deli njegovega mnenja. "Res ne vem, zakaj bi takim igralcem dajal denar," je dejal Thiem in s tem več kot namignil, da se ne namerava odreči niti enemu od približno 22 milijonov evrov, ki jih je dobil s turnirskimi nagradami. "Nobenemu od najboljših tenisačev ni bilo nič podarjenega, sami smo si morali izboriti mesto med najboljšimi. Pri nobenem poslu ne dobiš garancije, da boš dober in da boš dobro zaslužil, takšno je moje mnenje o tej zadevi," je svoje mnenje povedal Thiem. "Iskreno mislim, da se noben tenisač ne bo boril za preživetje, tudi od tistih, ki so uvrščeni še veliko nižje. Zelo veliko igralcev sploh ne živi na profesionalen način, saj šport pri njih ni na prvem mestu. Nihče ne bo stradal!" je prepričan Thiem.

Prvi se je na njegove besede odzval Nemec Dustin Brown, 35-letnik, ki na lestvici ATP zaseda 239. mesto, je to naredil na precej oster način. "Na začeku kariere leta 2004 sem živel v prikolici. Bival sem v kampih, živel pa sem od denarja, ki sem ga zaslužil z napenjanjem strun na loparjih drugih igralcev, ki so mi za to plačevali pet evrov. S porazom v prvem krogu turnirja, vrednega 10 tisoč dolarjev, bi izgudil 117,50 dolarja, zato sem moral napenjati strune na loparjih. Če bi se stvari, ki smo jim priča danes, dogajale takrat, bi me to stalo kariere, saj bi moral nehati z igranjem tenisa," je Brown zapisal na svojem twitter računu.

Na vprašanje ali je kdaj napenjal strune na loparjih tekmecev, s katerimi se je nato pomeril na igrišču, pa je odgovoril. "Če so mi zaupali, so mi tudi oni dali loparje."

Članki iz rubrike