Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 26.04.2020 21:59:53

VRANJEŠ: Pri nas je skoraj tako kot VEDNO

Profimedia
Klemen Bergant, Ljubomir Vranješ, Andrej Hauptman in Damir Grgić, trenerji in selektorji slovenskih reprezentanc, tak kot njihovi varovanci v času pandemije novega koronavirusa komaj čakajo na začetek tekmovanj. Skušajo gledati pozitivno in čim bolje izkoristiti ta čas, po katerem pa bo bo potrebnih nekaj tednov za vrnitev v tekmovalni ritem.

Vranješ, selektor slovenske moške rokometne reprezentance, je predstavil tudi, kako se ta čas živi na Švedskem, ki ima drugačen pristop za zajezitev zdravstvene krize kot drugod po Evropi.

"Vse je malo bolj svobodno. Lahko treniramo z ekipo, imamo le pravilo dveh metrov medosebne razdalje, a smo tudi mi brez dvoran. Prodajalne in osnovne šole pa so ves čas odprte. Pri nas je skoraj tako kot vedno. Le sezona se je končala predčasno, smo razumeli zakaj, čeprav bi radi igrali. Četudi brez publike, kot smo sicer že na zaključnih tekmah pred zaustavitvijo. A ni bilo enako kot prej, to smo ob praznih tribunah zelo čutili."

Za Hauptmana, selektorja slovenske kolesarske reprezentance, je ta čas nenavaden, čuden. "Mi bi morali biti sedaj pa do konca oktobra v polnem tekmovalnem ritmu. Pa se ukvarjamo z vprašanji termina prve dirke v živo, sedaj so le virtualne. A sem optimist in vsaj avgusta se bodo začele tekme na najvišji ravni."


Dejal je, da imajo slovenski člani ekipe Emirates prednost pred nekaterimi drugimi. "Vsaj po domači občini lahko kolesarijo, v Španiji in Italiji le na balkonu. Virtualne dirke ta čas so dobrodošle, a dejanske vožnje v skupini ne morejo nadomestiti."

Vranješ je v nedeljski spletni pogovorni oddaji z naslovom Šport med štirimi stenami v organizaciji agencije Sportanzo tako kot ostali trije sodelujoči trenerji izpostavil, da ima neverjetno veliko prostega časa. Nameni ga tudi za pregled vseh detajlov in analiz tekem za nazaj. "Čeprav ta čas ne vemo, kdaj se bo vse skupaj začelo, saj gre za kontaktni šport, mogoče septembra, je za vse enako. Sprejeti moramo dane razmere, ki so lahko tudi dobre. Običajno je bil reprezentant le nekaj tednov prost na leto, sedaj je premor seveda mnogo daljši, je več časa za družino."

Vsi so tudi povedali, da je sedaj več časa tudi za nabiranje kondicije ter za to, da se zacelijo poškodbe. Za Berganta, glavnega trenerja slovenske moške alpske reprezentance v tehničnih disciplinah, negotovost pred prvimi snežnimi treningi lahko pomeni prednost za slovensko ekipo, ki se je tudi sicer morala zaradi manjših sredstev veliko bolj prilagajati kot večje. "Te so navajene, da imajo vse na voljo. A tudi za nas ne bo priprav na južni polobli, v Italiji tudi nekaj časa še ne bomo šli. Imam štiri plane za priprave do prvih tekem, konec junija naj bi že začeli smučati," je menil.

Grgić, selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance, je pojasnil, da mu je premor po dolgih letih dela prišel zelo prav. "Prek interneta spremljamo predavanja in druge stvari, ki nam bodo koristili pri delu. Igralke imajo gotovo nekaj težav, ker ni pravega stika z žogo in ekipnih priprav, s se lahko naredi sedaj velik napredek na drugih področjih, pri tehniki in kondiciji, poskusiti je mogoče nove stvari, za kar običajno ni časa."

Članki iz rubrike